Szenvedélybeteg és túlsúlyos emberektől vennék el a segélyt

Forrás: Thinkstock -
túlsúly szenvedélybetegség segély
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A kezelhető túlsúllyal, vagy szenvedélybetegséggel élő emberek elveszíthetik a segélyüket Nagy-Britanniában, amennyiben nem hajlandóak elfogadni a kormány segítségét.

A program lényege a brit kormány szerint az lenne, hogy a túlsúlyosak és szenvedélybetegek egészséges, dolgozni tudó emberekké váljanak. Többen kritizálják a Nagy-Britanniában felvetett programot, mondván: ez a fenyegetőzés, hogy megvonják tőlük a juttatást, nem fog segíteni rajtuk.

Forrás: Thinkstock

Több mint 90 ezer ember kapja a foglalkoztatási és támogatási juttatást, akiknek nagy része alkohol- vagy drogfüggő. Egy 2014-es felmérés szerint 7440 munkaképes korú ember az elhízás miatt nem vállalt munkát, és helyette kapta a segélyt.

Az ügyben a miniszterelnök is megszólalt: „Mindenkinek lehetőséget akarunk biztosítani, hogy javítsanak az életükön, amihez az egészségügyi háttér különösen fontos. Támogatást és kezelést szeretnénk nyújtani. Az emberek azonban nem mondanak köszönetet, sőt megtagadják a segítséget, azt azonban elvárják az adófizetőktől, hogy a juttatásaikat finanszírozzák.”

Már hivatalos: nem Madeleine holttestét találták meg Ausztráliábanhttp://www.life.hu/news/20150729-nem-madeleine-mccann-holtestet-talaltak-meg-ausztraliaban.htmlNem a több mint nyolc éve eltűnt skót kislányé, Madeleine McCanné az Ausztráliában talált holttest az ausztrál rendőrség közlése szerint - írja az MTI.NewsOrigoBörtönbe is kerülhet az Omega két tagját megütő taxishttp://www.life.hu/news/20150729-vademelest-javasolt-az-ugyeszseg-az-omega-ket-tagjat-meguto-taxisofor-ellen.htmlSúlyos testi sértés gyanújával vádemelést javasolt az ügyészség a taxisofőr ellen, aki tavaly nyáron állítólag annyira összeverte Benkő Lászlót és Debreczeni Ferencet, hogy kórházban kötöttek ki.NewsFotó: Bielik István - OrigoVilágrekorder lett az óriáspandahttp://www.life.hu/news/20150729-37-eves-lett-a-vilagrekorder-oriaspanda.html37 éves lett a világ legidősebb, fogságban élő óriáspandája, Csia Csia, aki emberi mértékkel mérve már a százévesek klubjába tartozik. Ezzel a korral Guinness-rekorder lett a panda, akit rajongói köszöntöttek születésnapján.News--Autóbalesetet szenvedett a magyar zenészhttp://www.life.hu/news/20150729-autobalesetet-szenvedett-bodi-csaby.htmlKis híján tragédia is történhetett volna. NewsEzt látnod kell: lenyűgöző videó Budapestről!http://www.life.hu/news/20150728-lenyugozo-video-budapestrol-amelyrol-egy-taviranyitos-helikopterrol-keszitettek-ejjeli-felveteleket.htmlAz éj leple alatt készítettek a csodásan kivilágított fővárosunkról lélegzetelállító felvételeket. Az eredményt mindenkinek látnia kell.News--A vonaton ragadt egy kislány egyedül - A MÁV őt hibáztatjahttp://www.life.hu/news/20150728-a-mav-a-vonaton-ragadt-kislanyt-hibaztatja.htmlVonaton ragadt egy hétéves kislány. A MÁV őt és családját okolja. NewsThinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.