Harminc órát töltött egy jégtáblán a lezuhant kalandor

Forrás: EPA -
jégtábla helikopter műszaki probléma Grönland fagyási sérülés kalandor jegesmedve
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kényszerleszállást hajtott végre és 30 órát töltött egy jégtáblán az Atlanti-óceán északi részén egy orosz pilóta, aki helikopterével meg akarta kerülni a Földet.

A kanadai parti őrség egy járőrhajója vette fedélzetére a kimerült Szergej Ananovot és Iqaluit településre szállította - adta hírül az MTI.

Forrás: EPA

Anonov könnyű helikopterével akarta megkerülni a Földet. Június 13-án indult egy Moszkva környéki településről vakmerő útjára. Iqaluitból Grönlandra tartva - négyezer kilométerrel végcélja előtt - műszaki problémák miatt kényszerleszállást kellett végrehajtania az Atlanti-óceán vízére.

„30 másodperc alatt elsüllyedt a helikopter” - mondta el a férfi, aki utolsó erejével még képes volt arra, hogy egy jégtáblára meneküljön a vízből. Kemény hidegben volt kénytelen eltölteni 30 órát, ahol még jegesmedvét is látott. A kalandot fagyási sérülésekkel, de túlélte.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.