Gyász! Elhunyt a magyar sportoló és sportvezető

halál Magyar Röplabda Szövetség röplabda
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Fájdalommal tudatjuk, hogy életének 78. évében elhunyt Kőrösiné Kátay Éva, korábbi kiváló röplabdázó és sportvezető - írja honlapján a Magyar Röplabda Szövetség.

Kőrösiné Kátay Éva 1937. február 4-én született Szentesen. 1957 és 1965 között a Bp. Építők röplabdázója volt, amellyel 1962-ben és 1963-ban bajnoki ezüstérmet, utóbbi esztendőben pedig Magyar Kupa bronzérmet szerzett.

Illusztráció. Forrás: AFP/Kisbenedek Attila

Sportolói pályafutása során 44-szer ölthette magára a magyar válogatott mezét, amellyel szerepelt az 1962-es világbajnokságon.

1965-ben fejezte be sportolói pályafutását, s ezt követően egészen 1984-ig a Bp. Építők, majd az Építők SC röplabdaszakosztályának vezetője volt. 1984 után a Csepeli Duna SK, a Dunavarsányi Petőfi és a Kőbánya Közért röplabda-szakosztályának technikai vezetőjeként is dolgozott.

Férje, Kőrösi Árpád, egykori röplabdaedző volt. Kőrösiné Kátay Éva temetése Győrben lesz - tájékoztatot a Szövetség.

Szörnyű tragédia! Fejjel esett bele a fürdőkádba és megfulladt egy négyeves kislányhttp://www.life.hu/news/20150731-a-gumikacsaival-akart-jatszani-belefulladt-a-kadba-a-negy-eves-kislany.htmlTavaly decemberben tragikus körülmények között vesztette életét egy bűbájos angol kislány, Summer Shaw. Úgy tudni, az édesanyja lefektette, ezután fürdővizet engedett magának. Sajnos azonban a gyermek is pancsolni akart...NewsThinkstockForró hétvége: Szombaton újra 30 fok felett élvezhetjük a nyarathttp://www.life.hu/news/20150731-ujbol-lecsap-az-orszagra-a-kanikula.htmlSzombaton visszatér az igazi kánikula. Országszerte napos idő várható, frissítő záporokra, zivatarokra nem kell számítani.News--Megalázó vagy megtisztelő, ha Pumped Gabo megcsapkod?http://www.life.hu/news/20150731-voxpop-az-utca-embere-velemenye-pumped-gaborol.htmlVlogOli ezen a héten is megkérdezte az utca embereinek véleményét. Ezúttal Pumped Gabo volt a központi téma. NewsOrigoFesztiválozz úgy, mint még soha! Legyél BuddyGuide!http://www.life.hu/news/20150731-legyel-buddyguide-felhivas.htmlMit szólnál egy olyan fesztiválélményhez, amilyenben még biztosan sosem volt részed? Legyél te a Sziget BuddyGuide-ja!NewsOrigoMegvan a 2022-es téli olimpia helyszíne!http://www.life.hu/news/20150731-peking-rendezi-a-2022-es-teli-olimpiat.htmlPeking rendezi a 2022-es téli olimpiát - így döntött 128. ülésén a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) pénteken Kuala Lumpurban.News--Felrobbantak a távirányítóban lévő elemek egy kisfiú kezébenhttp://www.life.hu/news/20150731-felrobbantak-a-taviranyitoban-levo-elemek-egy-kisfiu-kezeben.htmlA brit Tescóban vásárolt elemek robbantak fel egy kisfiú kezében.NewsThinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.