Szurkolj ma délután Hosszú Katinkának és Cseh Lacinak!

Forrás: MTI -
úszás Cseh László Hosszú Katinka
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ma délután kár lenne kihagyni a vizes világbajnokságot!

Reméljük, a Vaslady ismét taroni fog: Katinka 200 méter vegyesen 2.07.30 perces Európa-, Cseh László pedig 50 méter pillangón 23.32 másodperces országos csúccsal jutott a délutáni elődöntőbe a kazanyi vizes világbajnokság úszóversenyeinek vasárnapi nyitányán.

Forrás: MTI

Hosszú Katinka a szám címvédőjeként hatalmas előnnyel diadalmaskodott futamában, ezzel önmaga több mint hat évvel ezelőtt, a római világbajnokságon felállított 2:07.46 perces idejét adta át a múltnak. A magyar versenyző a futamot követően elmondta, a vízben egy átlagos úszásnak érezte, és bőven maradt még benne tartalék. "Lesz ez még jobb is" - mondta Hosszú, hozzátéve, nagyon örül ennek a rekordnak, amelyet régóta üldözött, ugyanis az olasz fővárosban elért eredményét még cáparuhában sikerült úsznia. A szám másik magyarja, Jakabos Zsuzsanna a kilencedik legjobb eredménnyel jutott az elődöntőbe.

Őket Cseh László követte, aki 50 méter pillangón 23.32 másodperces ideje összetettben a második legjobb volt, magyar tekintetben pedig országos csúcs. Az olimpiai ezüstérmes, világ- és Európa-bajnok magyar úszó áprilisban Eindhovenben felállított 23.50 másodperces rekordját javította meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.