5 jó tanács, ha egyedül kelnél útra

Forrás: Thinkstock -
Vakáció nők térkép pénz tanács egyedül alkohol utazás széf nyaralás tipp segítség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Utazni és nyaralni nem csupán társaságban élvezetes és pihentető! Bár számtalan előnye van az egyedül töltött vakációzásnak, nőként mégis érdemes odafigyelned néhány apróságra, amellyel elkerülheted, hogy a nyaralás rémálommá változzon.

1. Mindig legyen nálad térkép!


Hála a technikának és az internet egyre nagyobb térhódításának, ma már akár a telefonodon is könnyűszerrel elérheted az adott hely térképrajzát. Biztos, ami tuti alapon azért mindig tarts magadnál egy nyomtatott változatot is - sosem tudhatod, mi történhet, és mikor lehet rá szükséged!

Forrás: Thinkstock

2. Legyen egy széfed!


Akár exkluzív hotelben, akár egy aprócska hostelben szállsz meg, érdeklődj, tudnak-e olyan zárható széfet biztosítani számodra, ahol nyugodtan és biztonsággal ott hagyhatod a pénzed és az útleveled.

3. Mindig legyen nálad extra pénz!


Számíts a legjobbra, de készülj fel a legrosszabbra! Rejts el egy kis pénzt a zoknidba vagy egy kevésbé látható zsebedbe, hogy ha ne adj' Isten bajba kerülnél, könnyen kisegíthesd magad belőle.

Forrás: Thinkstock

4. Nem mindegy, kitől kérsz segítséget


Akár a legközelebbi éttermet, akár egy kis útbaigazítást szeretnél kérni, a legjobb, ha nőket vagy családosokat kérdezel meg róla.

5. Ne igyál túl sokat!


Nem mondjuk, hogy száműzd az alkoholt a nyaralásod alatt, azt azonban sose felejtsd el, hogy egyedül lenni egy ismeretlen városban részegen a legkevésbé sem biztonságos egy nőnek. Arról nem is beszélve, hogy nem is túl szép látvány. Tartsd a mértéket!

Top 5 útvonal szingliknek

Ki mondta, hogy vakációzni csak párban lehet? Egyedül útnak indulni hihetetlenül üdítő és kihívásokkal teli kaland, így esélyed nyílik kötelezettségek és kompromisszumok nélkül felfedezni a világot. Ha pedig szerencséd van, szingli kalandorként két legyet is üthetsz egy csapásra: felejthetetlen élményeket szerezhetsz, és szerelmes álmaidat is valóra válthatod. Kattints ide a Life.hu cikkéért!
Hujber Ferenc: „Sosem utazom luxushelyre"http://www.life.hu/sztarok/20150728-hujber-ferenc-szinesz-nem-utazik-luxusnyaralasra-mert-szerinte-ott-csak-penzes-embereket-lathatna.htmlA színész úgy gondolja, nem neki való a pénzes emberekkel tömött, pálmafás medencékkel spékelt luxusnyaralás. TV + SztárokFotó: Szabó Balázs - OrigoRubint Réka a luxusnyaralásán is kőkemény: Konditermes szelfit lőtt!http://www.life.hu/ez-zsir/20150728-rubint-reka-fitneszedzo-alompopsit-villantott-es-egy-kokemeny-edzessel-kezdte-a-reggelt-amerikaban.htmlLuxusnyaralása közben a fitneszedző nem a svédasztalnál, hanem az edzőteremben „falatozott" a gyakorlatok közül.Ez Zsír!--Gáspár Laci különleges utazással lepte meg feleségéthttp://www.life.hu/intim/20150716-gaspar-laci-a-megasztar-egykori-enekese-kulonleges-utazassal-lepte-meg-feleseget-nikit.htmlAz énekes és párja, Niki romantikus mediterrán városkában töltötték első házassági évfordulójukat, Laci pedig azt is elárulta, miért éppen oda szervezte második nászútjukat.Intim--Csodás helyen nyaral a TV2 sztárja: Hangulatos fotót posztolt!http://www.life.hu/sztarok/20150728-pal-denes-a-the-voice-gyoztese-csodas-helyen-nyaral.htmlÚgy tűnik, a The Voice győztese végre kipihenheti magát.TV + Sztárok--Bódi Sylvi ismét álomutazásra indulthttp://www.life.hu/sztarok/20150715-bodi-sylvi-modell-ismet-alomutazasra-indult-es-sri-lankara-utazott-szorfozni.htmlA szépséges modell Sri Lankáról jelentkezett be, ahol megkezdte újabb szörfös kalandozását.TV + Sztárok--Így élvezik luxusnyaralásukat Rubint Rékáék - Fotó!http://www.life.hu/csalad/20150726-rubint-reka-es-schobert-norbert-fitneszedo-amerkiaban-nyaralnak.htmlAhogyan arról a Life.hu is beszámolt: a Schobert család éppen Amerikában nyaral. Rubint Réka pedig egy álomszép fotóval jelentkezett be a tengerentúlról. CsaládOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.