Büszkeségünk! Hosszú Katinka megdönthetetlennek hitt világcsúccsal lett világbajnok

Forrás: AFP/Christophe Simon -
világbajnok Hosszú Katinka világcsúcs
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hosszú Katinka megvédve címét, ráadásul világcsúccsal nyert aranyérmet 200 méter vegyesen a kazanyi világbajnokságon.

A magyar versenyző - aki a vasárnapi előfutamát, majd elődöntőjét is Európa-csúccsal nyerte - 2:06:12 perces idővel győzött, ezzel megdöntötte az amerikai Ariana Kukors 2009-ben Rómában felállított, 2:06:15 perces rekordját, amiről mindenki azt gondolta, hogy lehetetlen.

Forrás: AFP/Christophe Simon

„Hihetetlen, hogy három századdal sikerült megjavítanom a világcsúcsot, eddig senki a közelébe sem tudott kerülni” - nyilatkozta boldogan a döntő után az M4-nek. „A végén nagyon kellett küzdenem, de megúsztam, hihetetlenül boldog vagyok” - fogalmazott Hosszú Katinka, aki ezzel önmaga negyedik, a magyar úszósport 24. világbajnoki aranyérmét szerezte.

A nap videója: pezsgő támadta meg a férfithttp://www.life.hu/news/20150803-pezsgo-tamadta-meg-a-ferfit.htmlNem tudtuk szó nélkül hagyni azt a videót, amelyben "a fagyi visszanyal" tipikus esete egy pezsgősüveggel valósul meg.News--Meghalt a 16 éves lány, miután megkéselték a melegfelvonulásonhttp://www.life.hu/news/20150803-meghalt-a-16-eves-lany-miutan-megkeseltek-a-melegfelvonulason.htmlBelehalt sérüléseibe vasárnap a jeruzsálemi melegfelvonulás elleni késeléses támadás egyik áldozata, egy 16 éves lány.NewsThinkstockEzreket telepítettek ki az erdőtűz miatt! Rendkívüli állapotot hirdettek Kaliforniában!http://www.life.hu/news/20150803-ezreket-telepitettek-ki-erdotuz-miatt-rendkivuli-allapotot-hirdettek-kaliforniaban.htmlLegkevesebb 12 ezer embert telepítettek ki vasárnapig vagy szólítottak fel a hatóságok otthonaik elhagyására Kaliforniában az állam északi területein pusztító, kéttucatnyi, nagy kiterjedésű erdőtűz miatt.NewsBezáratták az összes szabadstrandot a Velencei-tónálhttp://www.life.hu/news/20150801-bezarattak-az-osszes-szabadstrandot-a-velencei-tonal.htmlBezáratta az összes Velencei-tavi szabadstrandot az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat, közölte pénteken az M1. A velencei önkormányzat szombaton cáfolta a köztévé értesüléseit.News--7 millió forintért kelt el az olimpiai fáklya, amit Kim Kardashian nővé vált apja vitthttp://www.life.hu/news/20150731-7-millio-forintert-kelt-el-az-olimpiai-faklya-amit-kim-kardashian-nove-valt-apja-vitt.html24 ezer dollárért, vagyis nagyjából 7 millió forintért kelt el egy chicagói árverésen az az olimpiai fáklya, amelyet 1984-ben Bruce Jenner egykori olimpiai bajnok tízpróbázó vitt egy szakaszon a Los Angeles-i olimpiára.News--Már készül a világ legmagasabb és leghosszabb csúszdájahttp://www.life.hu/news/20150731-a-vilag-legmagasabb-csocsuszdajat-epitik-fel-a-londoni-olimpiai-toronyra.htmlA világ legmagasabb és leghosszabb csőcsúszdáját építhetik fel az Erzsébet Királynő Olimpiai Parkban álló ArcelorMittal Orbit kilátóra, amelyet még a 2012-es londoni olimpiai játékok alkalmából emeltek.News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.