Whiskyt küldenek a világűrbe a japánok

Forrás: MTI/EPA/NASA/Samantha Cristoforetti -
súlytalanság Japán whisky világűr
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Japán whiskyt küld a világűrbe a Suntory italgyártó cég, hogy tesztelje, hogyan érik az ital a súlytalanság állapotában.

A vállalkozás közlése szerint 10, 18 és 21 éves mintákat fognak tárolni legalább egy éven keresztül a Nemzetközi Űrállomás (ISS) japán laborjában.

Forrás: MTI/EPA/NASA/Samantha Cristoforetti

A Suntory kutatóinak feltételezése szerint a csekély mértékű hőmérsékletingadozás és a folyadék korlátozott mozgatása hatására lágyabb ízűvé érik a whisky. Földre való visszatérésük után a mintákat whiskyszakértők kóstolják végig, illetve kutatók tudományos vizsgálatoknak vetik alá az italt.

A japán whisky világszerte ismert. A Suntory cég Yamazaki Single Malt Cherry Cask 2013-as italát például idén a világ legjobb whiskyjének választotta a nagy hírnevű, elismert brit szakértő Jim Murray whiskybibliája.

A kelet-ázsiai szigetországban az 1920-as években indította el a whiskytermelést egy japán vállalkozó és skót felesége.

Büszkeségünk! Hosszú Katinka megdönthetetlennek hitt világcsúccsal lett világbajnokhttp://www.life.hu/news/20150804-hosszu-katinka-megdonthetetlennek-hitt-vilagcsuccsal-lett-vilagbajnok.htmlHosszú Katinka megvédvecímét, ráadásul világcsúccsal nyert aranyérmet 200 méter vegyesen a kazanyi világbajnokságon.News--Hároméves gyermeket gázolt el a csepeli HÉVhttp://www.life.hu/news/20150803-haromeves-gyermeket-gazolt-el-a-csepeli-hev.htmlEgy hároméves gyereket gázolt el este a csepeli (H7-es) HÉV. A kisfiút életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba a mentők.News--5 dolog, amitől te lehetsz az idei Sziget tökéletes BuddyGuide-jahttp://www.life.hu/news/20150802-buddyguide-azaz-sziget-fesztival-kalauz-castingot-tartunk-jelentkezz-hogy-ingyen-bulizhass-a.htmlÖsszeszedtük azokat a tulajdonságokat, amelyek elengedhetetlenek ahhoz, hogy te legyél a Sziget-fesztivál legkülönlegesebb látgatója, aki élőben közvetíti a történéseket!NewsOrigoÍgy vágott vissza 2 lány az őket molesztáló férfiaknakhttp://www.life.hu/news/20150803-2-lany-osszeverekedett-es-visszavagott-az-oket-molesztalo-es-banto-ferfiaknak-egy-indiai-buszon.htmlAz egész világot bejárta Pooja és Aarti Kumar videója, amelyen 3 férfit hagytak helyben alaposan, miután azok molesztálták őket a buszon.NewsThinkstockMedúza végzett egy thaiföldi turistávalhttp://www.life.hu/news/20150803-meduza-vegzett-egy-thaifoldi-turistaval-koh-phangan-szigeten.htmlEgy igencsak veszélyes tengeri élőlény, egy kockamedúza csípte meg a tengerben lubickoló thaiföldi turistát.NewsThinkstockJules Bianchi ma lenne 26 éveshttp://www.life.hu/news/20150803-jules-bianchi-ma-lenne-26-eves.htmlA fiatalon elhunyt Forma-1-es pilóta augusztus 3-án ünnepelné 26. születésnapját. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.