Elképesztő teljesítmény! Magyar meglepetésérem az úszó vb-n

Forrás: MTI/Kovács Anikó -
Kapás Boglárka bronzérem világbajnokság
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kapás Boglárka az 1500 méteres gyorsúszás döntőjében, közel 20 másodpercet javítva legjobb saját idején, bronzérmet szerzett.

Hihetetlen kitartással úszta végig az 1500 méteres távot Kapás Boglárka, aki az utolsó 100 előtt még negyedik volt, de végül 2 másodpercet vert a dán versenyzőre, 2011 világbajnokára.

A bronzérmes Kapás Boglárka az 1500 méteres gyorsúszás eredményhirdetése után a kazanyi vizes világbajnokságon Forrás: MTI/Kovács Anikó

A magyar versenyző az ötödik legjobb idővel került a döntőbe, ahol 20 másodperccel sikerült megjavítani az idejét (15:25,48), ezzel pedig az országos csúcsot is. A 22 éves lány, aki a 800 méteres gyorsúszásban is rajtkőre áll, nem tudta visszatartani könnyeit.

„Én csak tizenhat perc alá szerettem volna bekerülni, hogy végre megdöntsem az egyéni csúcsomat, a tizenhat perc volt nekem az álomhatár, és hát nem tudom, de nem is érdekelt az idő, amikor a rajtkövön kivillanó fények jelezték, hogy harmadik vagyok” - mondta a futam után könnyeivel küszködve. Hozzátette, az utolsó 200 méteren észlelte, hogy közeledik a végül negyedikként zárt dán Lotte Friishez. „Az utolsó ötvenen már láttam, hogy nagyon közel van, akkor már nem éreztem semmit, csak betettem a fejem és úsztam, nagyon fájt mindenem, de nem érdekelt.”

Az úszóink bravúrosan teljesítenek a világbajnokságon. Cseh Laci és Hosszú Katinka is kiválóan szerepeltek az első versenyszámaikban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.