Történelmi pillanat! Egerszegi Krisztina legendás rekordját döntötte meg Hosszú Katinka

úszás rekord Hosszú Katinka világbajnokság Egerszegi Krisztina
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Katinka 2:06.18 perces országos csúccsal, az első helyen jutott a 200 méter hát döntőjébe a kazanyi vizes világbajnokság úszóversenyeinek pénteki napján.

Ezzel pedig Egerszegi Krisztina legendás, 1991. augusztus 25. óta fennállt 2:06.62 másodperces magyar rekordját adta át a múltnak, amely egyébként 2008 februárjáig világcsúcs is volt.

Forrás: MTI/Kovács Anikó

„Szeretnék holnap jobban menni, ezért örülök, hogy már most is ilyen jól sikerült az úszás” - nyilatkozta Katinka a futam után, aki azt is hozzátette, Egerszegi Krisztina rekordja azért is elképesztő, mert a feltételek akkor még egészen mások voltak, mint ma.

„Nagy megtiszteletetés, hogy én lehettem, aki megdöntötte ezt a rekordot. De azt nem szabad elfelejteni, hogy amikor Egér 1991-ben úszta ezt az időt, nem ilyen rajtköről indult, nem ilyen úszósapkában, nem ilyen dresszben” – mondta Katinka, aki a világbajnokságon már egy megdönthetetlennek hitt világcsúcsot is túlszárnyalt.

A szám döntőjét szombaton 16.47-kor rendezik.

Hosszú Katinka az olimpia után édesanya lesz

A világ jelenleg egyik legjobb úszónője arról vallott, milyen életet él majd úszókarrierje befejezése után. Olvasd el a Life.hu cikkét!

Világrekord! 164 ejtőernyős a levegőbenhttp://www.life.hu/news/20150807-164-ejtoernyos-a-levegoben-vilagrekordot-dontott.htmlEgy csapat vagány pasi a fellegekben - jégeső helyett inkább ez hullana ránk, amikor jön a hidegfornt. News--Micsoda baklövés! Hosszú Katinkát nem akarták beengedni az uszodábahttp://www.life.hu/news/20150807-hosszu-katinkat-nem-akartak-beengedni-az-uszodaba.htmlHosszú Katinka a vizes világbajnokságon 200 méter háton a legjobb időeredménnyel biztosította helyét. Ugyanakkor nem volt egyszerű vízbe ugrania.NewsMTIÍgy járnak az oroszlánok, akik vízilovakat akarnak megtámadnihttp://www.life.hu/news/20150807-igy-uldozik-el-az-oroszlanokat-es-mentik-meg-a-viziloborjat-a-vizilovak.htmlPórul jártak azok az oroszlánok, akik egy elkóborolt vízilóborjat akartak levadászni. NewsOrigoŐrült vállalkozás! 1 város, 4 év, 10 ezer kilométerhttp://www.life.hu/news/20150807-10-ezer-kilometert-gyalogolt-egy-ferfi-aki-bejarta-egesz-new-yorkot.htmlLépésről lépésre hódította meg a 69 éves William Helmreich New Yorkot: a férfi négy év alatt 9650 kilométert gyalogolt, mire az egész metropoliszt bejárta.News--Nem kerül börtönbe a pedofil, aki hét évig molesztált egy fiúthttp://www.life.hu/news/20150807-nem-kerul-bortonbe-a-het-gyereket-megeroszakolo-pedofil.htmlDerek Butt, a nyugdíjas férfi 2006 és 2013 között rendszeresen molesztált egy iskolás fiút. Nem kerül börtönbe, mert demenciás.News--Nagy nap ez a mai: ma van a sör világnapjahttp://www.life.hu/news/20150807-ma-van-a-sor-vilagnapja.htmlA Magyar Sörgyártók Szövetsége kezdeményezésére most először ünnepelték a sör világnapját Magyarországon.NewsThinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.