Megnézed a tűzijátékot? Akkor ezekre mindenképpen figyelj oda!

Forrás: MTI/Lakatos Péter -
menekülés augusztus 20. tűzijáték
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az augusztus 20-ai tűzijátékra nagy erőkkel készül az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és az Országos Meteorológiai Szolgálat is.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közlése szerint a Gellért-hegyi Szabadság-szobortól és a Citadella sétányról, a Szabadság hídról, a Lánchídról és két dunai pontonról fellőtt több mint hatezer bomba, római gyertya, mozsár és egyéb pirotechnikai eszköz tűzvédelmi szempontból biztonságos felhasználását a helyszínen száz tűzoltó biztosítja huszonhárom technikai eszközzel. A rakpartokon tizenkilenc tűzoltógépjármű, a Dunán három rohamcsónak és a Szent Flórián tűzoltóhajó áll készenlétben.

Forrás: MTI/Lakatos Péter

A szervezők menekülési útvonalakat alakítottak ki, így baj esetén a tűzijáték közönsége a lehető leggyorsabban tudja elhagyni a rakpartokat. Az útvonalakat jól látható táblák jelzik, a kiépített hangosítási rendszeren keresztül pedig a nézők folyamatos és pontos tájékoztatást kaphatnak a teendőkről, és ha szükségessé válik, a kiürítés rendjéről.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat folyamatosan figyeli és értékeli az időjárás alakulását. Mielőtt elindulsz a rendezvényre, figyeld az érvényben lévő meteorológiai riasztásokat.

Gyász! Elhunyt a Batman-sorozat sztárja, Yvonne Craighttp://www.life.hu/news/20150819-gyasz-elhunyt-a-batman-sorozat-sztarja-yvonne-craig-aki-a-star-trekben-is-szerepelt.htmlHetvennyolc éves korában elhunyt Yvonne Craig, aki a hatvanas évek Batman-tévésorozatában lett népszerű Batgirl szerepében, és Elvis Presley oldalán is feltűnt a filmvásznon.News--Riasztás: Budapestet újabb brutális vihar támadja meghttp://www.life.hu/news/20150819-riasztast-adott-ki-az-orszagos-meterologiai-intezet-budapestet-ujabb-brutalis-vihar-tamadja-meg.htmlMa reggel fél 8-kor elsőfokú riasztást adtak ki a várható esők és zivatarok miatt a Budapesttől északra, északkeletre található területekre. NewsHalottakkal szelfiztek - pénzjutalmat kaptak értehttp://www.life.hu/news/20150819-egy-ukran-kozossegi-oldal-zart-csoportja-halottakkal-szelfizett-az-interneten-es-penzjutalmat-is.htmlEgy fiatalokból álló zárt csoport a VKontakte nevű ukrán közösségi oldalon bizarr tematikát választott magának: halottakkal szelfiztek. A legmosolygósabb pozőrnek pénzjutalmat is ígértek.NewsThinkstockJön! Jön! Jön! Nyakunkon a lehűléshttp://www.life.hu/news/20150813-kiderult-hogy-hamarosan-jon-a-lehules-a-nagy-kanikula-utan.htmlAz Időkép előrejelzése szerint az esős hétvége után lesz némi lehűlés, vége lehet az afrikai forróságnak.NewsOrigoLelketlen albínókutya: íme, a 2017-es vizes vb kabalapulija http://www.life.hu/news/20150812-lelketlen-albinokutyanak-titulalta-a-sportsgrid-a-2017-vizes-vb-kabalapulijat-ami-hatalmas.htmlÚgy tűnik, hogy lassan az egész világ a 2017-es vizes vb kabalapuliján röhög. Mutatjuk, miért.NewsOrigoJön! Jön! Jön! Nyakunkon a lehűléshttp://www.life.hu/news/20150813-kiderult-hogy-hamarosan-jon-a-lehules-a-nagy-kanikula-utan.htmlAz Időkép előrejelzése szerint az esős hétvége után lesz némi lehűlés, vége lehet az afrikai forróságnak.NewsOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.