Gyász! Elhunyt Fejes Endre író

Forrás: PIM -
halál Jó estét nyár, jó estét szerelem színdarab Fejes Endre színház regény Presser Gábor író Vígszínház
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kilencvenkét éves korában kedden elhunyt Fejes Endre Kossuth- és József Attila-díjas író, a Rozsdatemető és a Jó estét nyár, jó estét szerelem szerzője - közölte a Vígszínház csütörtökön az MTI-vel.

Fejes Endre Budapesten született 1923-ban. 1955 óta írásaiból élt. 1962-ben jelent meg Rozsdatemető című regénye, amellyel rögtön híressé vált, a művet több mint harminc nyelvre lefordították, a regényből készült színdarabot 1963-ban mutatták be.

Forrás: PIM

Másik legnépszerűbb műve az 1969-ben megjelent Jó estét nyár, jó estét szerelem című regény, amelynek 1977-es átiratát Presser Gábor dalaival a Vígszínház mutatta be. A darab új változatát a jövő héten tűzi műsorra a fővárosi teátrum.

„A 20. századi magyar irodalom egyik nagy alakja, a múlt század nyomorúságos hétköznapjainak őszinte hangú, érzékeny lelkű, igaz krónikása távozott közülünk” - írta a színház a közleményben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.