Sokkoló! Patkányok marcangoltak halálra egy újszülöttet

patkány kórház újszülött
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Lapinformációk szerint húgyuti problémák miatt operálták meg azt az újszülöttet, aki az intenzív osztályon az életét vesztette az indiai Ándhra Prades egyik kórházában. A tragédiának azonban semmi köze nem volt a pici állapotához...

Lakshmi Chavalit, a pici gyászoló édesanyját sokkolta, amikor először meglátta gyermekén a harapásnyomokat. “Épp a fiam műtétjére készültek, amikor észrevettük a jobb kezén a sebeket. A patkányok szinte lerágcsálták az ujjait” - idézte fel a történteket az anya, aki azonnal értesítette a személyzetet, de nem vették őt komolyan - tájékoztat a Mirror.

Képünk illusztráció Forrás: Thinkstock

A patkányok nem csak a csecsemő kezét, de a szemét is megtámadták. A sebekkel borított újszülött tíznapos volt, amikor csütörtök reggel a szervezete feladta a harcot. Édesapja, Naga Chavali is megerősítette, hogy fia a patkányharapásokba halt bele: “A fiamat nem a patkányok ölték meg, hanem az orvosok és a személyzet a kórházban. Figyelmeztettük őket a veszélyre, de nem vettek minket komolyan" - nyilatkozta a megrendült anya.

Kamineni Srinivas egészségügyi miniszter azonnali vizsgálatot rendelt el, melynek eredménye egy héten belülre várható. Az eset következtében a kórház három dolgozóját felfüggesztették.

Dr. Venugopala Rao, a kórház igazgatója megerősítette, hogy a patkányok az ételmaradékok miatt jöttek be az épületbe, méghozzá a szellőzőrendszeren keresztül. A történteket szerencsétlen incidensnek nevezte, és kijelentette, hogy az esetnek következményei lesznek minden felelősre, többek közt az ügyeletben lévő orvosra nézve is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.