Djokovic lett az UNICEF új jószolgálati nagykövete

Forrás: Ben Curtis/AP -
UNICEF felkérés gyerekjog jószolgálati nagykövet életkörülmény Novak Djokovic álom oktatás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 28 éves teniszsztárt nagy megtiszteltetés érte: az UNICEF jószolgálati nagykövetté választotta.

A világhírű sportoló, aki 10 hónapja a tündéri Stefan apukája, örömmel vette a felkérést, hogy a világ nehéz sorsú gyermekeinek pártfogója legyen.

Novak Djokovic és felesége, Jelena Forrás: Ben Curtis/AP

Djokovic 2011-ben lett az UNICEF Szerbia Nagykövete, és azóta már számtalan adománnyal járult hozzá, hogy javítsák a gyermekek életkörülményeit, különösen azokét, akik a leginkább kiszorított helyzetben vannak társadalmilag. Óriási hangsúlyt fektet a kora gyermekkori oktatásra és annak fejlesztésére.

„Nagy megtiszteltetés, hogy az UNICEF Jószolgálati Nagykövete lehetek és továbbra is részt vehetek a gyermekjogok védelmében és támogatásában, ami minden gyermeket megillet” – mondta.

„Azt hiszem, a gyerekeket ösztönözni kell arra, hogy legyenek álmaik, és meg kell adni a lehetőséget , hogy ez az álom valóra váljon” – hangsúlyozta a sportoló.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.