Vettel: "Meg sem próbálok Michael lábnyomába lépni"

Forrás: AFP/Yasuyoshi Chiba -
Forma-1 Michael Schumacher Ferrari Sebastian Vettel versenyző
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sebastian Vettel gyerekkori példaképének tekinti Michael Schumachert. "A hősöm volt, aztán a barátom lett, most pedig szurkolok a felépüléséért" - jelentette ki. 

Megható interjút adott nyilatkozta Sebastian Vettel a Motorsport-Totalnak. A Ferrari színeiben versenyző sportoló nagy elődjéről, Scumacherről is beszélt. "Meg sem próbálok Michael lábnyomába lépni. Az óriási, nekem pedig csak negyvenegyes a lábam. Komolyra fordítva: jó látni, hogy Michael szellemisége még most is jelen van a csapatnál, és hogy az emberek továbbra is nagyra becsülik, azért, amit a Ferrarival elért. Jó volt megtapasztalni, hogy a Ferrarinál milyen nagy becsben tartják a versenyzőket. Michael még mindig nagyon is jelen van – még akkor is, ha már nem a csapat része. De ez a többi volt Ferrari-legendára is igaz. A történelem itt valóban él. És az én célom emiatt az, hogy saját lábnyomot hagyjak, ezzel én is része maradjak Maranellónak, miután már nem leszek itt" - nyilatkozta.

Forrás: AFP/Andrej Isakovic

Vettel arról is mesélt, hogy Schumacher volt a gyerekkori példaképe, az F1-be érkezve pedig az a megtiszteltetés érte, hogy barátjának mondhatta honfitársát. "Megváltozott a kapcsolatunk, ma már más, mint gyerekként volt. Akkoriban ő volt az én hősöm. Aztán megismertem személyesen is, ma pedig már a barátomnak tekintem inkább, mintsem egy hétszeres világbajnoknak, aki rengeteg futamot nyert. Gyakran gondolok rá. Fájó, hogy jelenleg ilyen állapotban van, de remélem, hogy egy nap jó híreket hallunk róla" - tette hozzá.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.