Kis híján belehalt a mutatványba a férfi, aki bilincsben temettette el magát

Forrás: Getty Images/Hemera/Stacy Barnett -
bűvész kaszkadőr mentő halál leukémia temetés mutatvány limfóma oxigén bilincs
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem sokon múlt a kaszkadőr élete, aki két méter mélyre temettette el magát összebilincselt kezekkel, hogy megismételje Houdini „élve eltemetve” nevű mutatványát.

Antony Britton kilenc perc elteltével sem jelent meg a felszínen, az eszméletét vesztett férfit végül segítői ásták ki a koporsóból. A kaszkadőrnek rögtön oxigénmaszkot adtak a mentők, így néhány karcolással és repedt bordákkal sikerült túlélnie a nagy mutatványt.

A kép illusztráció Forrás: Getty Images/Hemera/Stacy Barnett

„Majdnem meghaltam. Tényleg csak másodpercekre voltam a haláltól. Úgy éreztem, hogy összenyom a föld. Ijesztő volt. Éreztem, hogy elvesztem az eszméletemet, és nem tudtam tenni semmit” – nyilatkozta a férfi.

A balul sikerült eset egyébként egy jótékonysági rendezvényen történt, ahol leukémiában és limfómában szenvdeők egyesületének gyűjtöttek pénzt.

Az elmúlt száz évben, Anthony Britton a harmadik személy, aki egyáltalán megpróbálkozott ezzel a mutatvánnyal. Houdini 1915-ben akarta először bemutatni, de majdnem az életébe került. Ezután több évre félretette a mutatványt. Később újra kidolgozta színpadi produkcióként, majd elkészültek hozzá a megfelelő eszközök is. Sajnos a magyar származású bűvész meghalt, mielőtt bemutathatta volna.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.