Emberi robotot bántalmazott egy ittas japán férfi

Forrás: Getty Images/iStockphoto/Ociacia -
düh érzelem ügyfélszolgálat rendőrség Japán támadás kár robot
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Őrizetbe vettek egy japán férfit, aki - a gyanú szerint ittasan - egy ember formájú robotot bántalmazott, így vezetve le egy távközlési cég ügyfélszolgálata iránt érzett dühét.

A 60 éves Kiicsi Isikaváról az egyik biztonsági kamera készített felvételt, amint belerúg a SoftBank japán telekommunikációs és internetszolgáltató cég Pepper nevű beszélő robotjába. Sajtóhírek szerint a részegnek látszó Isikava az egyik hús-vér alkalmazott viselkedésével volt elégedetlen, és az automatizált roboton töltötte ki a mérgét.

Forrás: Getty Images/iStockphoto/Ociacia

A Tokió közelében fekvő Kanagava egyik boltjában elkövetett támadás következtében a robot reflexei és mozgása lelassult - írta a Szponicsi című bulvárlap.Kanagava prefektúra rendőrsége közölte, hogy megpróbálja megállapítani az okozott kár értékét.

A 120 centiméter magas Pepper, amely a világ első, érzelmeket felismerő és kimutató robotjaként került kereskedelmi forgalomba Japánban, köszönti az üzletbe betérő vásárlókat és bemutatja nekik a nyugat-japán Tottori prefektúrából származó árukat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.