Csontsovány jegesmedvét fotóztak a sarkvidéken – Sokkoló kép!

Forrás:www.arctic-dreams.com/Kerstin Langenberger -
fotó környezetszennyezés következmény természetfotó csontsovány jegesmedve klímaváltozás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A környezetszennyezés miatti klímaváltozásnak egyre súlyosabb következményei lesznek. Kerstin Langenberger fotósnak talán most sikerül rádöbbentenie az embereket, hogy hová tart a világ. 

A fotós a Svalbard-szigetcsoporthoz utazott, hogy a sarkvidéki állatokat fotózza. A kedves és aranyos jegesmedvék látványa helyett azonban megdöbbentő kép tárult elé.

Forrás:www.arctic-dreams.com/Kerstin Langenberger

A nő így írta le tapasztalatait: „Ahogy a nyarak egyre melegebbek lesznek, úgy tűnnek el a jégtáblák, egyre nagyobb tempóban. Ezzel párhuzamosan pedig mind több éhező jegesmedvével találkozni, kétségbeesetten próbálnak élelem után kutatni. Egészséges, jó húsban lévő jegesmedvék szinte kizárólag a hímek közül kerülnek ki, akik csaknem egész évben a jégtáblákon élnek. A nőstények, amelyek a szárazföldön hozzák világra utódaikat, sokkal nehezebb helyzetben vannak: csonttá soványodott állapotban kénytelenek szülni. Annyira fogytán az élelmük, hogy sokszor a kölykeiket is elvesztik, mert képtelenek megfelelően etetni az utódokat.”

„Az éghajlatváltozás okozta problémák azonnali megoldásért kiáltanak” – zárta le mondanivalóját a természetfotós.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.