Teljes földfogyatkozás a Holdról - Nem mindennapi felvétel

szuperhold holdfogyatkozás videó felvétel Nap Föld bolygó Hold
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A NASA különleges animációval szemlélteti, hogyan nézne ki, ha a Holdról néznénk végig, ahogyan a Föld teljesen eltakarja a Napot.

Nem mindennapi égi jelenség szemtanúi lehetünk szeptember 28-án: ahogyan arról a Life.hu is beszámolt, több mint 30 év után szuperholddal egybekötött teljes holdfogyatkozást figyelhetünk majd meg ezen a napon a hajnali órákban. A NASA weboldala szerint ekkor a Hold 14 százalékkal nagyobbnak tűnik, valamint 30 százalékkal fényesebben ragyog, mint átlagos telihold esetén.

Ennek apropóján érdekes felvételt készített a NASA: a világ legnagyobb űrkutatási szervezetének animációja arról szól, hogyan festene a teljes földfogyatkozás a Holdról nézve, vagyis milyen a Föld kísérőbolygójáról nézni, ahogyan bolygónk kitakarja a Napot - írja az Origo. A videót alább nézheted meg:

Whoa. This is what this month's total lunar eclipse would look like from the Moon. Animation by NASA - National Aeronautics and Space Administration

Posted by ScienceAlert on 2015. szeptember 20.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.