Idén többen haltak meg szelfizés közben, mint cápatámadásban

Forrás: Thinkstock -
halál zuhanás szelfi cápatámadás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Többen vesztették életüket idén szelfizés közben, mint cápatámadásban: 12 embernek okozta halálát az önfotózás, míg csupán nyolc embert marcangolt halálra a tengeri ragadozó a Mashable amerikai hírportál összesítése szerint.

Legutóbb egy 66 éves japán turista halt meg, útitársa pedig megsérült, mert leestek a lépcsőkről, amikor szelfit akartak készíteni az indiai Tádzs-Mahalnál.

Illusztráció Forrás: Thinkstock

Idén négy turista halt meg úgy, hogy lezuhantak önfotózás közben. A második leggyakoribb halálok az volt, hogy a felvétel készítőjét elütötte a vonat, vagy szelfizés közben akart felszállni mozgó járműre.

Szeptember elején lelőtte magát egy 19 éves amerikai férfi, aki egy töltetlennek hitt pisztollyal készített magáról fotókat. Moszkvában is fejbe lőtte magát egy lány fegyverrel való szelfizés közben, de ő túlélte a balesetet.

Oroszországban, az Ural-hegységben júniusban két férfi halt meg, mert szelfizés közben felrobbant a kezükben egy kibiztosított kézigránát, júliusban egy 21 éves egyetemista lány az egyik moszkvai hídon szelfizve zuhant a mélybe és halt szörnyet.

Tavasszal egy orosz kamasz a vasúti sínek között akart fényképet készíteni magáról, de a lába beakadt az áramelosztóba, majd az áramütés miatt lezuhant a hídról, és a kórházban belehalt a sérüléseibe. Egy Moszkva környéki fiú egy magasfeszültségű távvezetékbe kapaszkodva szenvedett halálos áramütést szelfizés közben.

Az orosz belügyminisztérium júniusban a szelfizés veszélyeire figyelmeztető kampányba kezdett az egyre vakmerőbb helyszíneken készült, több esetben halálos balesetekhez vezető fényképek miatt.

Az Egyesült Államokban kénytelenek voltak nemzeti parkokat bezárni, mivel a látogatók medvékkel akartak önarcképet készíteni, Spanyolországban a bikafuttatásokon tiltották be a szelfizést.

Dráma a Maradj talpon! forgatásán: Meghalt egy néző Gundel Takács műsorábanhttp://www.life.hu/news/20150922-drama-a-maradj-talpon-forgatasan-meghalt-egy-nezo-gundel-takacs-musoraban.htmlSem az ügyeletes orvos, sem a helyszínre érkező mentőhelikopter személyzete nem tudta megmenteni a Maradj talpon! nézőjét.News--Holtan találták az eltűnt békéscsabai fiúthttp://www.life.hu/news/20150922-a-20-eves-bekescsabai-sz-martont-2-hettel-eltunese-utan-holtan-talaltak-meg.html2 héttel eltűnése után megtalálták Sz. Márton holttestét. Az egyetemista fiú az eddigi hírek szerint valószínűleg Pécsre indult Budapestről, halálának oka egyelőre nem ismert. News--Tizenegy éves kislányt molesztált egy fiú Nagyrévenhttp://www.life.hu/news/20150922-birosag-elott-a-tizenegy-eves-kislanyt-molesztalo-kamaszfiu.htmlTestvére előtt fogdosta a kislányt az a kamasz, aki most áll bíróság elé Szegeden. News--Ilyen még nem volt: a homofóbia ellen szólalt fel Vilmos herceghttp://www.life.hu/news/20150922-vilmos-herceg-a-homofobia-ellen-szolalt-fel-egy-maganiskolaban-tett-latogatasakor.htmlA brit királyi család idáig igyekezett kerülni az LMBT közösségek egyenlőségének kérdését. A trón második várományosa, Vilmos herceg azonban egy iskolában tett látogatásakor hívta fel a figyelmet erre a fontos témára.News--Kibelezte a barátnőjét, mert a volt barátja nevét kiáltotta szex közbenhttp://www.life.hu/news/20150922-kibelezte-baratnojet-mert-volt-baratja-nevet-kialtotta-szex-kozben.htmlA brutális gyilkosságot elkövető Fidel Lopez elismerte, hogy részegen kezdett szexelni a barátnőjével, majd miután a lány kétszer is a volt barátja nevét kiabálta, egyszerűen kibelezte őt. News--Partot ért a két 8 hónapos szír ikergyermek - Szívszorító képekhttp://www.life.hu/news/20150922-ket-8-honapos-szir-ikergyerek-elertek-a-gorog-leszbosz-szigetenek-partjat-az-egei-tengeren-at.htmlSzerencsésen megérkeztek szüleikkel a görög Leszbosz szigetére a Szíriából menekült ikercsecsemők. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.