Világsztárok szólaltak fel a menekültekért - Videó!

Forrás: AFP/Armend Nimani -
Colin Firth színész videó világsztár menekült Hollywood
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Migráns vagy menekült? Nem mindegy, mit mondasz! A két szó között óriási különbség van, amiről most hollywoodi hírességek rántják le a leplet. 

Menekült vagy migráns, a szavak számítanak. Ezzel a címmel töltött fel egy videót az ENSZ, melyben olyan hollywoodi színészek fejtik ki a véleményüket a menekültkérdésről, mint Cate Blanchett, Colin Firth, vagy Kristin Davis. Ahogy ők is elmondják, gyakran keverik össze ezt a két szót, de ezektől függetlenül is jár mindenkinek az emberséges bánásmód.

Orlando Bloom brit színész, ENSZ jószolgálati nagykövete a görög határ mentén fekvő macedón város, Gevgelija pályaudvarán pacsizik egy menekült kisfiúval. Forrás: AFP/Armend Nimani

A hónapok óta húzódó ügyben már több sztár is elmondta a véleményét. A U2 frontembere a 2015-ös Milánói Világkiállításon szólalt fel, ahol a migráns szó használatát bírálta - írja a The Guardian.

"A migráns szó egy politikai kifejezés, ami nem teljesen fedi az emberek valódi énjét. Menekültekről beszélhetünk, akik a háború borzalmai elől menekülnek. Nem azért hagyják el az otthonaikat, mert Olaszországban vagy Írországban akarnak élni. Azért jönnek el, mert nincs más választásuk" - mondta Bono.

Ha azt hiszi, mindegy: migráns vagy menekült, téved

Minden menekült migráns, de nem minden migráns menekült. Vagy éppen fordítva? Nemcsak a magyar sajtó, hanem a külföldi hírügynökségek sem mindig tudják, mi lenne a megfelelő kifejezés az Európai Unió határára érkező százezrekre. Az Origo elmagyarázza, mi is a különbség!
Kulcsár Edina Facebook-on állt ki a menekültek melletthttp://www.life.hu/sztarok/20150906-kulcsar-edina-facebook-on-allt-ki-a-menekultek-mellett.htmlAz egykori szépségkirálynő nem tudta tovább tűrtőztetni magát és hivatalos Facebook oldalán leírta, hogy mit gondol a menekültügyről. TV + Sztárok--Kulka János a bevándorlásról és menekültekről http://www.life.hu/sztarok/20150730-nagy-ervin-lofti-begi-papp-gergo-polgar-odett-lakatos-mark-kulka-janos-a-bevandorlasrol.htmlNémeth Máté a Life.hu riportere egy, az általános elfogadásról szóló rendezvényen járt. Az alábbi videóból megtujátok, miként vélekednek a kínzóan aktuális témáról, a bevándorlásról hírességeink. TV + SztárokOrigoPaulo Coelhónak is van véleménye a menekülteket megrúgó tévésrőlhttp://www.life.hu/news/20150924-paulo-coelhonak-is-van-velemenye-a-menekulteket-megrugo-tevesrol-laszlo-petrarol.htmlNapjaink egyik legsikeresebb írója, Paulo Coelho az Instagramon mondott véleményt László Petra ügyéről, ami nagy port kavart az utóbbi időben. News--Újabb menekült gyermek holtestét mosta partra a víz http://www.life.hu/news/20150918-egy-menekult-kislany-holtestet-mosta-partra-a-viz-torokorszagban.htmlAlig tértünk magunkhoz a hároméves kisfiú, Ajlan Kurdin fotója láttán, akinek a holtestét még szeptember elején találták a dél-törökországi Bodrum tengerpartján, most újabb halott gyermeket találtak. NewsOrigoA Titanic sztárja, Billy Zane Budapesten segít a menekülteken - Fotó!http://www.life.hu/news/20150911-billy-zane-budapesten-segit-a-hozzank-erkezo-menekulteken.htmlA hollywoodi színész festményeiből nyílt szombat este kiállítás a budapesti Bródy Házban. A képeket a látogatók meg is vásárolhatják, és az így befolyt bevételt a színész felajánlotta a Magyar Vöröskereszt menekültügyi tevékenységének támogatására.NewsOrigoTömegek osztják a menekült családról készült képet - Felrobbant az internet!http://www.life.hu/news/20150825-onallo-eletre-kelt-a-menekult-csaladrol-keszult-foto-az-interneten.htmlElképesztően megható, és igen elgondolkodtató kép járta be a világsajtót az elmúlt napokban, amit a The New York Times-nak dolgozó fotóriporter készített egy menekült családról.News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.