Megdől a melegrekord: Minden eddiginél nagyobb hőség jön 2016-ban

Forrás: Thinkstock -
meleg hőség klimaváltozás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A globális hőmérsékleti rekordok már idén is sorban megdőltek, a brit meteorológiai szolgálat szerint azonban a világ klímája hamarosan eléri azt a bizonyos fordulópontot: a Föld éghajlata igen jelentősen változhat.

A következő évek valószínűleg a legmelegebb rekordokat döntögetik majd, a klímaváltozás eléri a csúcspontját, és ezzel komoly változásokat idéz elő a Földön. Novemberben Párizsban gyűlnek össze a világ szaktekintélyei, hogy az ENSZ-klímacsúcson megállapodásra jussanak a globális klímaváltozás valós veszélyeinek kezelésében. Idei céljuk, hogy a Föld éghajlatának átlaghőmérséklete az ipari forradalom előtti időkhöz képest legfeljebb kettő Celsius-fokkal legyen magasabb. A jelenségről és annak okairól bővebben az Origón olvashatsz.

Forrás: Thinkstock

Súlyosan büntetik, aki eldobja a cigicsikket Párizsbanhttp://www.life.hu/news/20151003-szigorubb-buntetes-lepett-eletbe-oktober-elsejetol-a-francia-fovarosban-parizsban-a-cigarettacsikket.htmlSzigorúbb büntetés lépett életbe október elsejétől a francia fővárosban a cigarettacsikket közterületen eldobókra: 68 euró pénzbüntetést szabnak ki rájuk. NewsOrigoSzörnyethalt a világ egyik legjobb extrémsportolójahttp://www.life.hu/news/20151003-szornyethalt-johnny-strange-a-vilag-egyik-legjobb-extrem-sportoloja-a-svajci-alpokban.htmlSzárnyasugrás közben szörnyethalt a svájci Alpokban Johnny Strange amerikai extrém sportoló és tévésztár írja a TMZ amerikai hírportál nyomán az Origo. NewsOrigoMegszólalt Lagzi Lajcsi szabadon engedett feleségehttp://www.life.hu/news/20151003-megszolalt-lagzi-lajcsi-szabadon-engedett-felesege-boglarka.htmlAhogy hírül adtuk, pénteken 16 óra után a Budapest Környéki Törvényszék pénteken megszüntette Galambos Lajos feleségének előzetes letartóztatását, és elrendelte szabadlábra helyezését, ugyanis a másodfokú bíróság indoklása szerint G. B. esetében hiányzik a szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekmény megalapozott gyanúja. NewsFotó: Szabó Gábor - OrigoVéres ágy miatt bukott le a szőnyeges gyilkoshttp://www.life.hu/news/20151002-veres-agy-miatt-bukott-le-a-szonyeges-gyilkos.htmlElfogta a rendőrség Sztojka Pált, aki a gyanú szerint megölte alkalmi barátnőjét, aki egy 30 éves, vélhetően gazdag nő volt. News--Szabó Zsófi: "Gyerekkoromban, édesapámmal voltam utoljára ilyen boldog"http://www.life.hu/news/20151002-szabo-zsofi-gyerekkoraban-edesapjaval-szabo-gyulaval-volt-utoljara-ennyire-boldog.htmlSzabó Zsófi harmadszor tűnik fel az RTL KLUB Gyertek át szombat este! című műsorában. A színésznő annyira kivirult, hogy szívesen töltik vele az estét kollégái, és mi is örömmel beszélgettünk vele. News--Gyermekéletet mentett Vilmos herceghttp://www.life.hu/news/20151002-vilmos-herceg-megmentette-egy-fiatal-lany-eletet.htmlA herceg is részt vett annak a fiatal lánynak a mentésében, aki súlyos autóbalesetet szenvedett Linslade-ben. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.