A GPS tévedése miatt mészárolták le a házaspárt

Forrás: Thinkstock -
idegen navigáció Rio de Janeiro Waze lövés tragédia tengerpart autó gps
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A tengerpart helyett Rio de Janeiro legveszélyesebb környékére irányította az idős házaspárt a GPS – szörnyű tragédia lett a vége.

Francisco Murmura és felesége vakon megbíztak a Waze nevű navigációs alkalmazásban, ami a drogos utcai bandák uralta terület kellős közepére vezette őket, ahol szó nélkül lőnek az idegenekre. A pár kocsiját 20 golyó találta el.

Forrás: Facebook/Francisco Regina Múrmura

Ugyan a férfit is megsebesítették, arra még képes volt, hogy a legközelebbi kórházhoz elvezessen, feleségét azonban már nem tudták megmenteni. „Kijutottam, de a fegyveresek jobban tették volna, ha engem is megölnek” – mondta a Telegraphnak a férfi, aki teljesen összeomlott felesége elvesztése miatt.

„Ők nem egy pár voltak, hanem egy egység. A mai napig apám kincsemnek szólította anyut, és ez mindig is így volt. Soha nem láttam még ilyen szerető párt” – mesélt a lapnak a pár egyik lánya.

A rendőrségi tájékoztatás szerint a fegyveresek a legismertebb helyi drogbáró, Rodrigo da Silva Rodrigues bandájába tartoztak, és azért kezdtek el lőni, mert látták, hogy idegen autó közeledik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.