Ugrik a családi pótlék, ha nincsenek meg a védőoltások?

Forrás: AFP/Geoff Caddick -
támogatás védőoltás családi pótlék állami támogatás család gyermek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Súlyos következményei lehetnek a jövőben, ha egy család nem adatja be hat évnél fiatalabb gyerekének a kötelező védoltásokat. Ilyen esetben ugyanis megvonhatják a családi pótlékot is.

Egy most fogalmazódó törvényjavaslat szerint a jövőben állítólag a kötelező kisgyermekkori oltások beadatásához kötnék a családi pótlékot. Vagyis, megvonhatják a támogatást azoktól a családoktól akik nem adatják be hat évnél fiatalabb gyereküknek a fertőző betegségek elleni, kötelező oltásokat - írja nol.hu a Medicalonline szaklapra hivatkozva.

Forrás: AFP/Geoff Caddick

A hírek szerint az oltóorvos kötelessége lenne, hogy az illetékes kormányhivatalnak jelentsen arról, hogy kiket nem tudott beoltani. Az aktuális védőoltás beadatását pedig a szülőknek egy hónapon belül nemcsak pótoltatni kell, hanem igazolni is, hogy ez megtörtént. A hivatal ugyanis addig függeszti fel a családi pótlék folyósítását, amíg ez meg nem történik.

Fiatal lányokat vett rá a prostitúcióra egy kaposvári taxishttp://www.life.hu/news/20151012-vadat-emeltek-egy-taxis-ellen-aki-prostituciora-vett-ra-fiatal-lanyokat.htmlKerítés és más bűncselekmények miatt vádat emelt a Kaposvári Járási Ügyészség egy taxis és három társa ellen - közölte a Somogy Megyei Főügyészség hétfőn az MTI-vel. NewsOrigoSzívszorító! Jim Carrey megtörten vitte öngyilkos szerelme koporsóját temetésénhttp://www.life.hu/news/20151010-jim-carrey-megtorten-vitte-cathriona-white-koporsojat-temetesen.htmlTeljesen megtörten kísérte utolsó újtára egykori szerelmét, Cathriona White-ot Írországban Jim Carrey. NewsMTITizenhét év után fogták el a csecsemőgyilkos anyát Székesfehérváronhttp://www.life.hu/news/20151006-tizenhet-ev-utan-fogtak-el.htmlElfogtak egy 34 éves nőt, akit azzal gyanúsítanak, hogy még 1998-ban megölte és egy szeméttárolóba dobta újszülött gyermekét Székesfehérváron - közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság kedden. News--Meghalt Göncz Árpád volt köztársasági elnökhttp://www.life.hu/news/20151006-elhunyt-goncz-arpad-volt-koztarsasagi-elnok.htmlÉletének 94. évében, családja körében elhunyt Göncz Árpád, a Magyar Köztársság volt elnöke kedden – tudatta a család nevében Gulyás András titkárságvezető az MTI-vel. News--Ismét nyoma veszett egy indonéz repülőgépnekhttp://www.life.hu/news/20151002-ismet-eltunt-egy-indonez-repulogep.htmlA tervezett leszállás előtt fél órával vesztették el a rádiókapcsolatot a repülőgéppel Sulawesi tartomány déli része fölött - írja az Orgio. NewsMeghalt a King Kong rendezője, John Guillerminhttp://www.life.hu/news/20151001-john-guillermin-a-king-kong-rendezoje-meghalt.htmlNyolcvankilenc éves korában, szívrohamban hunyt el szeptember 27-én a kaliforniai Topanga Canyonban lévő otthonában a King Kong rendezője. NewsOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.