A teste 80%-a megégett, nem tudták megmenteni a gejzírbe esett turistanőt

Forrás: Flickr/Robin Fernandes -
Andok baleset gejzír Chile
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Meghalt az a belga turistanő, aki a múlt héten fotózás közben beleesett egy forró gejzírbe Chile északi részén, az Andokban.

A 68 éves asszony életveszélyes sérülésekkel került kórházba, testének 80 százalékát érték égési sérülések. Egy nevét elhallgató forrás közölte, hogy a több napos ápolás ellenére a nő csütörtök hajnalban meghalt - tájékoztat az Origo.

Az El Tatio gejzírmező népszerű turistacélpont Chilében Forrás: Flickr/Robin Fernandes

A helyi rendőrség tájékoztatása szerint a turista, aki férjével utazott, a San Pedro de Atacama város közelében fekvő El Tatio nevű gejzírmezőn fényképezéshez készülődött, de megbillent és beleesett a forró vízbe.

Az Atacama sivatag mellett 4320 méteres magasságban elterülő El Tatio gejzírmező a világ legmagasabban fekvő ilyen természeti jelensége gejzírjeivel, gőzfeltöréseivel.

Több mint 80 aktív gejzír található a területen,

amelyeket hajnalban figyelhetnek meg a turisták. Ekkor a levegő hőmérséklete még olyan alacsony, hogy az összes kitörő gejzír felett jól látszanak a feltörő forró, több mint 85 Celsius-fokos vízből képződő gőzoszlopok.

Gyászol a sportvilág! Elhunyt a kétszeres olimpiai bajnokhttp://www.life.hu/news/20151016-mihail-burcev-ketszeres-olimpiai-bajnok-volt-ferfi-kardvivasban-elhunyt.html59 éves korában elhunyt Mihail Burcev, aki szovjet színekben 1976-ban és 1980-ban olimpiai bajnok volt férfi kardcsapatban. News--Halloweeni dekorációnak hitték a nő kerítésén lógó holtestethttp://www.life.hu/news/20151016-halloweeni-dekoracionak-hittek-a-no-keritesen-logo-holttestet.htmlEgy kerítésről lógó holttestet fedeztek fel a járókelők Ohióban. Kiderült, nem bizarr Halloween-dekorációra bukkantak, hanem tényleg egy halott nőre. News--Gyerekek előtt fejezte le 2 hetes kiskutyájukat egy férfihttp://www.life.hu/news/20151016-gyerekek-elott-fejezte-le-2-hetes-kiskutyajukat-egy-ferfi.htmlTöbb év börtönt is kaphat az a dél-karolinai férfi, aki egy veszekedést követően nevelt gyermekeinek szeme láttára végzett a család kutyájával. News--Micsoda?! Lekerülhetnek a kabátok hétvégén?http://www.life.hu/news/20151016-jo-ido-lehet-hetvegen.htmlJuhéj! Az ország egyes részein van esély arra, hogy kisüssön a nap, és még a hőmérséklet sem lesz annyira alacsony, mint az elmúlt napokban. NewsThinkstockSokkoló! Zacskóban találtak egy újszülöttet - Durva fotó!http://www.life.hu/news/20151016-zacskoban-talaltak-egy-ujszulottet.htmlElképesztő esemény rázta meg a közvéleményt: járókelők bukkantak rá egy csecsemőre egy fekete zacskóban. Csoda, hogy még életben volt. News--Részletes vallomást tett Lagzi Lajcsihttp://www.life.hu/news/20151016-reszletes-vallomast-tett-lagzi-lajcsi.htmlGalambos Lajos írásban tett részletes vallomást, és továbbra sem érti, miért kell előzetes letartóztatásban lennie. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.