Végre! Elindultak a reggeli járatok a Liszt Ferenc-repülőtérről

Forrás: MTI/Kovács Tamás -
meghibásodás járat Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér késés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A számítógépes rendszer hibája miatt kedd hajnalban nem indultak járatok a Liszt Ferenc repülőtérről. A meghibásodást sikerült helyreállítani, így a forgalom is elindult, de késések egész nap várhatóak.

Negyed kilenckor szállt fel ma az első gép a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. A római járatnak hat óra húsz perckor kellett volna indulnia – írja az Origo.

Hajnalban nagy volt a káosz a reptéren Forrás: MTI/Kovács Tamás

Budapest Airport Zrt. helyettes szóvivője, Kurucz László az MTI-nek elmondta, hogy megkezdődött a poggyászfeltétel és a járatindítás. A nap folyamán az induló járatoknál előfordulhatnak még késések, illetve a poggyász később érhet célba. A Budapest Airport folyamatosan dolgozik a forgalom helyreállításán - tette hozzá.

Hardy Mihály, a Budapest Airport Zrt. szóvivője a Kossuth rádió 180 perc című műsorában elmondta: 6 és 8 óra között tizenöt járatot érintett a késés. Az, hogy egy ilyen helyzetben milyen sorrendben indítják a járatokat, a légitársaságok döntésén is múlik. Véleménye szerint egy órán belül megszűnik a sorban állás.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.