Holtan találták a világhírű sprinternőt, Julia Balikinát

Forrás: AFP/Mark Ralston -
gyilkosság futás Julia Balikina
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A korábban fehérorosz színekben versenyző sprinternő eltűnését októberben jelentették be, a nyomozás azóta a végére ért -  a nőt a napokban Minszk környékén, műanyag zsákba tekerve, mohával eltakarva, holtan találták meg. 

Az eltűnés bejelentése után nem sokkal a rendőrség a sportolónő exbarátját, a 28 éves Dmitrij V.-t gyanúsította, aki korábban beismerte a gyilkosságot, arra azonban már nem emlékezett, hogy hova is rejtette a holttestet. Közel 300 fős keresőcsapat próbált rátalálni az elhunyt sportolóra, a keresés a lezárult: egy Minszk környéki erdőben bukkantak rá a holttestre.

Forrás: AFP/Mark Ralston

Julia Balikina azután kezdett sportolni, hogy 18 éves korában Ukrajnából Fehéroroszországba költözött. A 2012-es londoni olimpián 100 méteres futásban és 4x100 méteres női váltófutásban indult, majd 2013-ban két évre eltiltották, mert kiderült, hogy doppingolt. Ebben az időszakban edzőként dolgozott.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.