Megint ölt a szén-monoxid: Anya és gyermeke a két áldozat

Forrás: MTI/Donka Ferenc -
halál mérgezés szén-monoxid
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szén-monoxid-mérgezés okozta egy Kecskemét közelében élő anya és kisgyermeke halálát. Az ügyben büntetőeljárás indult - közölte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Benedek Dávid elmondta, hogy a 31 éves édesanya és 4 éves kisfia holttestére szombat reggel egy hozzátartozójuk talált rá a család otthonában - tájékoztat az MTI értesüléseire hivatkozva az Origo.

Szén-monoxid-mérgezés okozta egy anya és gyermeke halálát Kecskemét közelében Forrás: MTI/Donka Ferenc

A helyszíni vizsgálatok elsődleges adatai alapján a nő és a gyermek halálát szén-monoxid-mérgezés okozta. Kovács Andrea, a megyei katasztrófavédelem szóvivője arról tájékoztatott, hogy kollégái a helyszínen veszélyes szén-monoxid-koncentrációt mértek.

A megyei rendőr-főkapitányság bűnügyi osztálya az ügyben foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétség gyanúja miatt nyomozást indított ismeretlen tettes ellen.

Szén-monoxid-mérgezés: erre figyelj!

Az eset sajnos nem egyedülálló, minden télen több mint száz szén-monoxid-mérgezéses eset történik hazánkban, miközben pár ezer forintos ráfordítással megelőzhetők lennének a tragédiák. A témáról itt írtunk korábban!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.