Durva! 32 év börtönt kaphat egy Facebook-lájkért

Forrás: Thinkstock -
Thaiföld Facebook felségsértés manipuláció börtön
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Thaiföldön letartóztattak egy férfit, amiért lájkolt és a barátainak továbbküldött egy manipulált fotót a királyról. A drákói felségsértési törvény alapján akár 32 éves börtönbüntetést is kaphat - írja az Origo.

A 27 éves gyanúsítottat, egy autógyári munkást nem csupán felségsértéssel, hanem lázadással és számítógépes csalással is vádolják. Burin Thongprapai ezredes, a junta egyik katonai ügyésze szerint a férfi beismerő vallomást tett, és akár 32 évre is ítélhetik.

Forrás: Thinkstock

A szigorú törvény alapján mindenki, aki megsérti a 88 éves uralkodót, a királynét, a trónörököst vagy a régenst, az vádpontonként 15 éves börtönbüntetéssel sújtható.

Meggyilkolták a 26 éves focistát, Arnold Peraltáthttp://www.life.hu/news/20151211-arnold-peralta-a-glasgow-rangers-focistajat-meggyilkoltak-egy-parkoloban.htmlEgy parkolóban lőtték le a Glasgow Rangers játékosát. A rendőrség kizárta a rablást. News--Idén végre tényleg fehér lesz a karácsony?http://www.life.hu/news/20151211-iden-feher-karacsony-varhato.htmlA legfrissebb előrejelzések szerint idén végre bekövetkezhet a nagy, nagy álom: a fehér karácsony. News--Így örül az orangután a bűvésztrükknek - Vicces videó! http://www.life.hu/news/20151210-buvesztrukkot-kap-az-orangutan-ilyen-cuki-felvetelt-reg-lattal-video.htmlEgyszerűen imádnivaló az a felvétel, amit egy fiatal pár készített a barcelonai állatkertben. NewsMadonna párizsi utcazenéléssel emlékezett meg a párizsi áldozatokról http://www.life.hu/news/20151210-madonna-parizsban-enekelt-fiaval-az-aldozatok-emlekeert-harom-dalt-adtak-elo.htmlAz énekesnő három dalt énekelt el 10 éves fiával, majd a békéről, szeretetről beszélt. News--Szörnyű! Hajléktalanokat vertek a debreceni tinikhttp://www.life.hu/news/20151210-fiatalok-osszevertek-harom-hajlektalant-debrecenben-a-rendorseg-elkapta-a-tetteseket.htmlNégy fiatal összevert három hajléktalant Debrecenben. A férfi egy tűzoltóságra menekült be. A tizenéves támadókat elfogták. NewsThinkstockMi?! Belehalt az "ördögűzésbe" egy fiatal nő http://www.life.hu/news/20151210-halalra-kinoztak-ordoguzes-kozben-egy-kozepkoru-not-ot-embert-elkapott-a-rendorseg.htmlA 41 éves áldozatot órákon keresztül egy ágyhoz kötözték, és hogy ne hallatszódjon ki hang a szobából, törülközővel betömték a száját. A nő végül megfulladt. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.