Hideggel búcsúzik az óév, havazást hozhat az újév

Forrás: Thinkstock -
hideg havazás szilveszter időjárás Újév
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Év végéig marad a ködös, párás idő, de szilveszter este csikorgó hideg lesz. Az új év első napjaiban gyenge havazásra is lehet számítani.

A következő napokban folytatódik a ködös, párás idő, szilveszterkor viszont lehűlés várható, akár mínusz 10 Celsius-fok is lehet. Az új év első napjaiban elszórtan már hószállingózásra, gyenge havazásra is készülni kell - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Forrás: Thinkstock

Hétfőn nagyrészt borult, párás, több helyen ködös idő lesz. Elvétve esetleg ónos szitálás is előfordulhat. Napközben helyenként elvékonyodhat, felszakadozhat a felhőzet, erre leginkább a Dunántúlon és a Duna-Tisza köze északnyugati részén van esély. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 4 és plusz 3 fok között alakul, a hegyekben azonban enyhébb lehet az éjszaka. A legmagasabb hőmérséklet általában plusz 2-7 fok között valószínű, de a napos tájakon kissé melegebb is lehet. Kedden északkelet felől fokozatosan egyre nagyobb területen felszakadozik a felhőzet, nyugaton, délnyugaton viszont estig maradnak erősen felhős, párás körzetek, arrafelé szitálás is előfordulhat. A leghidegebb órákban mínusz 2 és plusz 3 fok között alakul a hőmérséklet, napközben pedig plusz 2-7 fokig melegszik a levegő. Szerdán túlnyomóan derült, csapadékmentes idő várható. A Tiszántúlon megerősödhet a szél. A leghidegebb órákban mínusz 6 és mínusz 1 fok lesz, a nappali hőmérséklet 0 fok közelében alakul.

Forrás: Thinkstock

Az év utolsó napján, csütörtökön túlnyomóan derült, csapadékmentes idő várható. Szilveszterkor a legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 9 és mínusz 3 fok között várható, nappal mínusz 3 és 0 fok közötti hőmérséklet valószínű.

Havat hozhat az újév

2016 első napján is hasonlóan derült, csapadékmentes lesz az időjárás. Pénteken a legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 10 és mínusz 5 fok között, a legmagasabb nappali hőmérséklet mínusz 4 és mínusz 1 fok között alakul. Nyugaton megvastagszik a felhőzet, ott estefelé hószállingózás, gyenge havazás is lehet. A minimum-hőmérséklet mínusz 11 és mínusz 6, a maximum-hőmérséklet mínusz 4 és mínusz 1 fok között valószínű. Elszórtan jövő vasárnap is lehet hószállingózás, gyenge havazás. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 9 és mínusz 4, a legmagasabb hőmérséklet mínusz 4 és mínusz 1 fok között alakul.

Csoda! Felébredt a kómából a Bataclanban meglőtt nőhttp://www.life.hu/news/20151228-laura-croix-a-bataclanban-meglott-no-felebredt-a-komabol.htmlLaura Croix is a Bataclanban mulatott az Eagles of Death Metal koncertjén, amikor terroristák lőttek rájuk. A nőt hat golyó találta el. News--Gyász! Meghalt a kétszeres Oscar-díjas filmes, Haskell Wexler http://www.life.hu/news/20151228-haskell-wexler-oscar-dijas-hangmernok-es-operator-93-evesen-meghalt.htmlKilencvenhárom éves korában vasárnap elhunyt Haskell Wexler kétszeres Oscar-díjas amerikai operatőr és aktivista, a '60-as, '70-es évek filmművészetének újító szellemiségéről ismert, meghatározó alakja, akinek nevéhez olyan filmek fűződtek, mint a Nem félünk a farkastól és a Száll a kakukk fészkére. News--Balhé! Schumacher felesége eltiltotta férjétől egykori menedzseréthttp://www.life.hu/news/20151226-michael-schumacher-felesege-eltiltotta-ferjetol-egykori-menedzseret.htmlWilli Weber, Schumacher egykori menedzsere nagyban hozzájárult a pilóta sikereihez, azonban állítólag a Forma-1-es legenda felesége, Corinna megtiltotta, hogy meglátogassa Schumit. News--Miss Universe üzent a szépségverseny "nagy vesztesének"http://www.life.hu/news/20151227-miss-universe-2015-valodi-gyoztese-a-26-eves-pia-alonzo-wurtzbach-uzent-ariadna-gutierreznek-a.htmlAhogy megírtuk, kínos baki csúszott a Miss Universe világversenyébe. A műsorvezető hibájából adódóan, először nem a győztes lány fejére került a korona. News--Négyszáz gramm aranyat dugott a fenekébe a férfihttp://www.life.hu/news/20151226-negyszaz-gramm-aranyat-dugott-a-fenekebe-a-ferfi.htmlA Srí Lanka-i nemzetközi reptéren tartóztattak le egy férfit, mert azt sejtették, valamit a testüregeiben csempészik. News--Őssejttechnikával mentenék meg a szélesszájú orrszarvúkathttp://www.life.hu/news/20151223-ossejttechnikaval-mentenek-az-orrszarvukat-a-kihalastol-iden-ket-peldany-pusztult-el.htmlModern őssejttechnikával mentené meg az északi szélesszájú orrszarvúkat a kihalástól egy nemzetközi kutatócsoport. NewsOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.