Oda a családi birtok! Súlyos károkat szenvedett Erzsébet királynő kedvenc kastélya és kertje

Forrás: AFP/Andy Buchanan/Andy Buchanan -
folyó Erzsébet királynő Birkhall kastély birtok Károly herceg brit királyi család áradás Skócia kár
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A decemberi esőzések miatt kiáradt a Muick folyó, és a királyi család egyik kedvelt birtokát, a Birkhall kastélyt, valamint kertjét is elárasztotta a víz.

Nem csupán Erzsébet királynő, hanem Károly herceg szívéhez is közel áll a királyi család skóciai birtoka, a Birkhall kastély, amely hatalmas károkat szenvedett a decemberi heves esőzések következtében.

Forrás: AFP/Andy Buchanan/Andy Buchanan

Ahogyan arról a Daily Mail és az Express brit híroldalak is beszámoltak, a birtok mellett folyó Muick kilépett a medréből, és elmosta a hosszú évtizedek alatt kiépült híres kertet, amelyet maga Károly herceg gondozott.

Az áradás nem csupán a kert ritka növényeit pusztította el, hanem a birtokon található hídban is súlyos károkat okozott. Egyedül a magas domb tetejére épült központi épület maradt sértetlen. A hírek szerint Károly herceg már a kárfelmérésen dolgozik, és a jövőben kiemelt gondot fog fordítani a család a birtok helyreállítására.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.