Robert Stigwood Bee Gees menedzser meghalt popzenekar
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
81 éves korában elhunyt a dél-ausztráliai születésű zenei, szíházi és filmproducer.

Elhunyt Robert Stigwood, aki minden idők egyik legsikeresebb popzenekarát, a Bee Geest menedzselte hosszú éveken át. A zenei, filmes és színházi producer haláhírét keresztfia, Spencer Gibb osztotta meg hétfőn a Facebook oldalán.

Forrás: Youtube

Robert Stigwooddal 1966-ban vette fel a kapcsolatot a Bee Gees, és rá egy évre kötött szerződést a zenekarral. Nem csupán menedzselte őket, hanem publikálta őket, és elsimította a tagok közötti konfliktusokat is. Szintén ő menedzselte a Cream nevű rockegyüttest, a The Who-t, a Blind Faith-et és Eric Claptont is.

Később maga mögött hagyta a zeneipart, és mozifilmek producereként kezdett ténykedő. Stigwood nevéhez köthető többek között az 1977-es Szombat esti láz, és az 1978-as Olivia Newton-John és John Travolta közös filmje, a Grease. Számos színházi musical producereként is közreműködött, mint például a Hair, a Pippin és a Sweeney Todd.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.