Botrány! Felháborodott az internet a magyar újságírónő projektjén

Fotó: Szabó Csaba -
fotók feminista újságíró Balogh Boglárka Afrika botrány törzs
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Balogh Boglárka álmában sem gondolta volna, hogy ilyen negatív visszhangot vált majd ki az arcképsorozata. Több kommentelő is rasszistának nevezte.  

A magyar szakember a kihalás szélén álló afrikai törzsekre akarta felhívni a figyelmet azzal, hogy Szabó Csaba grafikus designer segítségével saját portréját alakíttatta át 7 különböző afrikai nő vonásaivá, így illusztrálva az egyes törzsek tipikus külső jellemzőit. A fotók felkerültek a BoredPanda nevű oldalra is, ahol szinte elárasztották kommentekkel a cikket. Az egyik legnevesebb feminista blog, a Jezebel is kikelt magából, azt írják: ilyen tudatlan és ostoba dolgot még sosem láttak.

Fotó: Szabó Csaba

Az oldal még Boglárka Facebook kommentjei között is szemezgetett, amikből arra a következtetésre jutott, hogy Magyarország a fajok közötti egyenlőség témája tekintetében a 20-as, 30-as években ragadt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.