Ma egy éve, hogy megtámadták a Charlie Hebdo szerkesztőségét

Forrás: Picture-Alliance/AFP/Foto: Geisler-Fotopress/Werner/Klaus Werner/Geisler-Fotopress -
Charlie Hebdo halál terrortámadás Párizs újságíró tragédia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szinte sokkolta a világot az a borzalmas esemény, ami tavaly január 7-én történt Párizsban, a Charlie Hebdo szerkesztőségében. Bár azóta a lap újraindult, a fájdalom és a döbbenet a mai napig jelen van az ott dolgozók életében. 

2015-ben pont ezen a napon több fegyveres betört a Charlie Hebdo című francia szatirikus hetilap székházába, majd hidegvérrel lelőttek 12 embert, később pedig további 5 emberrel is végeztek. A napvilágra került hírek szerint iszlamista terroristák egy csoportja már korábban is megtámadta a székházat, az ok pedig az volt, hogy a lap Mohamed prófétát ábrázoló karikatúrákat közölt.

Forrás: Picture-Alliance/AFP/Foto: Geisler-Fotopress/Werner/Klaus Werner/Geisler-Fotopress

A merénylet után pár nappal a szerkesztőség a Liberation napilap párizsi irodájába költözött, ma pedig már egy minden eddiginél jobban védett épületben dolgoznak a lap munkatársai. A Charlie Hebdo január 4-i címlapjával az áldozatoknak állít emléket, a lapszám a következő szalagcímmel került piacra: "Egy évvel ezelőtt: A gyilkos még mindig szökésben".

Az évforduló alkalmából a Charlie Hebdo Instagram oldalán egy képet is közzé tettek az áldozatokról:

#jesuis...

CharlieHebdo (@charliehebdo) által közzétett fénykép,

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.