Rettentően elhíztak a mókusok az enyhe idő miatt

meleg mókus elhízás Nagy-Briannia cuki tél
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Több mozgásra lesz szüksége a brit mókusoknak januárban - az enyhe tél miatt a kis rágcsálók alaposan meghíztak.

2015 decemberében szokatlanul meleg volt Nagy-Britanniában, ezt pedig nem csak a hőmérsékleten, hanem a mókusokon is észre lehetett venni - a szőrös kis emlősök valósággal kikerekedtek az enyhe idő miatti táplálékbőségtől - írja az Origo.

A mókusok nem alszanak téli álmot, inkább csak téli pihenőt tartanak. Zsírraktáraikat feltöltik és vastagabb téli bundát növesztenek, hogy átvészeljék a zord hideget. Mindezek miatt ilyenkor tömzsibbnek tűnnek a szokásosnál. Az idei tél során azonban a megfigyelések szerint minden eddiginél pufókabbá váltak az apró állatok.

Két huszonéves krikettjátékos halt meg egy héten belülhttp://www.life.hu/news/20160107-matthew-hobden-es-tom-allin-krikettjatekosok-fiatalon-haltak-meg.htmlA 22 éves Matthew Hobden és a 28 éves Tom Allin is 2016 januárjában veszette életét. Mindketten egy esésbe haltak bele. News--Veszélyes a Balaton jegehttp://www.life.hu/news/20160107-veszelyes-es-vekony-a-balaton-jege.htmlA partról nézve viszonylag összefüggő jégtakaró alakult ki a Balatonon csütörtök reggelre, de a legtöbb helyen mindössze 2-4 centiméter vastag a jégréteg, ráadásul hó takarja, így egyelőre életveszélyes rámenni - közölte Horváth László, a Balatoni Vízirendészeti kapitányság vezetője. News--Elhunyt az Erkel Ferenc-díjas szerkesztő, Meixner Mihályhttp://www.life.hu/news/20160106-meghalt-meixner-mihaly-a-magyar-radio-korabbi-fomunkatarsa-hosszu-betegseg-utan.html87 éves korában meghalt Meixner Mihály zenei szerkesztő, a Magyar Rádió korábbi főmunkatársa. News--Durva! Megerőszakolták a nemi erőszak ellen küzdő aktivistáthttp://www.life.hu/news/20160107-amber-amour-nemi-eroszak-ellen-kuzdo-aktivistat-megeroszakoltak.htmlA 27 éves Amber Amourt, aki egy erőszakellenes kampányt vezet, megerőszakolták Dél-Afrikai tartózkodása során. A fiatal lány percekkel az eset után posztolt Instagram-oldalára. News--Íme egy ütős videó, amely szembesít valódi énünkkelhttp://www.life.hu/news/20160105-elgondolkodtato-video-terjed-az-interneten-milyen-az-igazi-szemelyisegunk-erdemes-megnezni.htmlBár a WWF kisfilmje alig két perces, mégis nagyon elgondolkodtató. A reklám azt próbálja megmutatni, hogy milyen is a mi igazi személyiségünk. NewsOrigoÍgy reagált az első simogatásra a bántalmazott kutya – Szívszorító videóhttp://www.life.hu/news/20160105-igy-reagalt-az-elso-simogatasra-a-bantalmazott-kutya.htmlCsak elképzelni lehet, milyen szörnyűségeken ment át a néhány hónapos Priscilla, mielőtt a cravioai állatmenhelyre került. A nyugalom megzavarására alkalmas felvétel következik! News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.