Guinness Rekordok Könyve legidősebb ember idős
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kevesebb mint két hónappal 113. születésnapja előtt meghalt a japán Koide Yasutaro, akit a földkerekség legidősebb férfijaként tartott számon a Guinness Rekordok Könyve.

Az 1903. március 13-án született Koide öt hónapig viselte a világ legidősebb élő férfija címet. A titulust az ugyancsak 112 évesen elhunyt honfitársától, Momoi Szakaritól vette át augusztusban. A hosszú élet titkát a mértékletességben, a dohányzás és az ivászat mellőzésében, az apró örömök megtalálásában látta a hosszú életű férfi.

Forrás: AFP/Jiji Press

Unokája úgy emlékszik Koidéra, mint akit mindig a varrógépnél látott, önmagának az alsónadrágtól a kabátig mindent saját kezűleg varrt. Amikor a világ legidősebb férfijává avatták, a saját maga által 80 évesen szabott nadrágban fogadta az ünneplőket.

A világ legidősebb embereként jelenleg egy amerikai nőt, a 116 éves New York-i Susannah Mushatt Jonest tartja számon a Guinness.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.