Nyílt levélben követelik a diákok az oktatási rendszer reformját

Forrás: Getty Images/(c) Jack Hollingsworth/Jack Hollingsworth -
reform oktatási rendszer diák tanár
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A budapesti Teleki Blanka Gimnázium tanulói 12 pontban fogalmazták meg követeléseiket az oktatási rendszerrel szemben. 

"A változás csak rajtunk áll. A saját jövőnkért kell fellépnünk, és az utánunk következő generációk sikeres oktatásáért is" - olvasható a magyar diákokat felszólító levélben, amelyben 12 pontot fogalmaztak meg a gimnazisták a hatékonyabb és minden téren színvonalasabb, sikeresebb oktatás jegyében.

Forrás: Getty Images/(c) Jack Hollingsworth/Jack Hollingsworth

A követelések között szerepel a kerettanterv szakmai bizottság által való átdolgozása,korszerűsítéséte, a tanárok tehermentesítése, és szakmai megbecsülése, az Országos Diákparlament három helyett évenkénti megrendezése. A diákok azt kérik, hogy a tanórákhoz biztosítva legyenek a megfelelő eszközök, de felhívták a figyelmet a balesetveszélyes iskolaépületekre is. A teljes 12 pontot itt olvashatod el.

Egy hónapig rövidített útvonalon jár a H5-ös HÉVhttp://www.life.hu/news/20160120-egy-teljes-honapra-elveszitjuk-a-szentendrei-hevet-nem-kozeledik-a-teljes-utvonalon.htmlBár pár nappal ezelőtt befejeződött a fonódó villamos felújítása, a Budapesten közlekedők azonban nem lélegezhetnek fel. A BKK oldalán olvasható információk szerint egy teljesen hónapra elveszíthetjük a szentendrei hévet. NewsAz utcán halt meg Eminem sógornője - Gyászol a világsztárhttp://www.life.hu/news/20160121-eminem-rapper-sogornoje-dawn-scott-az-utcan-halt-meg-valoszinuleg-drogtuladagolasban.htmlA drogfüggőséggel küzdő Dawn Scott feltehetően túladagolásban veszítette életét. News--Terhes nőt szállító mentőautó karambolozotthttp://www.life.hu/news/20160120-kismamat-szallito-auto-karambolozott-az-asszonynak-nem-esett-baja-korhaz.htmlEgy terhes nőt szállító mentőautó és egy kisteherautó ütközött a 4-es főúton. A kismama jól van, egy másik mentővel vitték kórházba. News--Halottas ágyán verték át a rokonukathttp://www.life.hu/news/20160120-anyja-es-a-fivere-iratta-ala-a-haldoklo-es-donteskeptelen-asszonnyal-a-vegrendeletet.htmlAz anyja és a fivére íratta alá a kórházi ágyon haldokló és döntésképtelen asszonnyal a végrendeletét és az ajándékozási szerződést, így ők lettek az örökösök. Csalással vádolják őket. News--Charlotte hercegnő dédmamájánál, Erzsébet királynőnél is fontosabbhttp://www.life.hu/news/20160120-charlotte-hercegno-lett-a-legfontosabb-ember-a-the-tatler-listajan-erzsebet-kiralynot-is-megelozve.htmlA The Tatler List idén is összeválogatta, majd rangsorolta az Egyesült Királyság legfontosabb embereit - ennek élére került az alig egy éves Charlotte hercegnő. NewsOrigoLángoló autóból mentett embert Jamie Foxxhttp://www.life.hu/news/20160120-jamei-foxx-szinesz-langolo-autobol-mentett-ki-egy-embert.htmlA hollywoodi sztár otthonához közel történt baleset. A színész egyből az autós segítségére sietett. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.