Tragédia! Elpusztult a világ leggyorsabb gepárdja

Forrás: Malene Thyssen/Wikimedia Commons -
halál állat videó gepárd National Geographic
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Elpusztult Sarah, a gepárd, amelyről a National Geographic 2012-ben a világ leggyorsabb szárazföldi emlőseként számolt be - közölte az ohiói állatkert, amely a nagymacska otthona volt.

Az állat- és növénykert csütörtöki közleménye szerint szerdán elaltatták az állatot. Sarah 15 esztendős volt, és annyira elgyengült, hogy szükségessé vált az eutanázia. A gepárdok átlagosan 8-12 évig élnek.

Forrás: Malene Thyssen/Wikimedia Commons

Sarah azért kapta a világ leggyorsabb szárazföldi emlősének címét, mert egy National Geographic által készített videóban 5,95 másodperc alatt, azaz 98,2 km/h sebességgel futott le száz métert.

Ezzel egyébként saját 2009-es rekordját is megdöntötte, amikor 6,13 másodperc alatt teljesítette a távot. A videón a gepárd egy előtte húzott játékkutyát próbált elérni, a rekordot egy kifejezetten ehhez a kísérlethez kialakított pályán rögzítették és hitelesítették is.

A világ gepárdpopulációja manapság már csak 9-12 ezer példányt számlál, míg 1900-ban a becslések szerint még százezer gepárd élt a Földön.

Földrengés volt Heves közelébenhttp://www.life.hu/news/20160122-rengett-a-fold-heves-megyeben-pentek-reggel-bar-gyenge-volt-megis-sokan-ereztek.htmlA Richter-skála szerint 2,3-as erősségű földrengés volt Heves község közelében pénteken - közölte az MTA Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont Geodéziai és Geofizikai Intézet Szeizmológiai Obszervatóriuma. NewsThinkstockEmberségből jeles! Bájos történet terjed a Facebookon egy magyar iskola diákjairólhttp://www.life.hu/news/20160122-pedagogus-osztott-meg-szivmelengeto-tortenetet-a-facebookon-mar-most-tobb-szaz-megosztas.htmlA gyerekek néha többet mutatnak emberségből, mint a felnőttek többsége - erről tesz tanúbizonyságot egy magyar iskolában történt eset, amelyet az intézmény egyik pedagógusa osztott meg a Facebookon. Sokan megkönnyezték a pozitív sorokat. NewsOrigoDeformált testtel is boldog a kutyahttp://www.life.hu/news/20160121-deformalt-testtel-is-boldog-a-cuda-nevu-kutya.htmlAz eb nagyon ritka rendellenességgel született, de ő így tökéletes! News--Hangodon múlhat a boldogságodhttp://www.life.hu/news/20160121-sved-kutatasbol-kiderult-hogy-a-hang-befolyasolja-a-hangulatot.htmlNem biztos, hogy a beszélgetés témájától függ a hangulatod. Figyelj oda a hangodra, és máris mosolygósabb leszel. News--Tangában főznek kávét a baristákhttp://www.life.hu/news/20160121-tangaban-es-bimbotapaszban-szolgalnak-fel-a-baristak-washingtonban.htmlA lányok bugyiban és bimbótapaszban szolgálják ki a vendégeket. Nem meglepő, hogy szinte kizárólag férfiak járnak a kávézóba. News--Facebookozás miatt mehet börtönbe egy nőhttp://www.life.hu/news/20160120-akar-egy-ev-bortont-is-kaphat-mert-facebookon-sertegette-a-sogornojet.htmlTávoltartási végzést sértett egy nő azzal, hogy egy posztban megjelölte sógornőjét. Ezért akár egy év börtönt is kaphat. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.