Megmutatja igazi arcát a tél: havazás és nagy hideg várható a hétvégén

Forrás: Thinkstock -
hideg havazás időjárás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szombat napközben nyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, de a keleti határ mentén egész nap napos maradhat az idő - írja honlapján az Országos Meteorológiai Szolgálat. Késő délelőtt északnyugaton havazás kezdődik, amely estére eléri a középső országrészt is.

Figyelmeztetés a hideg miatt

Általában lepel-10 cm közötti hó hullhat, de északnyugaton a Duna mentén ennél kicsit több is eshet. A déli szél többnyire mérsékelt marad. Hajnalban általában -8 és -13 fok között alakul a hőmérséklet, de a keleti, hóval borított területeken ennél hidegebb lesz - írja az Origo.

Illusztráció Forrás: Thinkstock

Olyannyira, hogy négy megyére (Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar és Békés megye) figyelmeztetést adtak ki, mert ezeken a helyeken a hőmérséklet mínusz 15 fok alá csökkenhet reggelre. Kora délutánra 0 fok köré emelkedik a hőmérséklet.

Vasárnap sem lesz jobb

Vasárnap is marad a jobbára erősen felhős idő,

csak rövidebb időszakokra süthet ki a nap.

Szórványosan valószínű hószállingózás, kisebb havazás. Többnyire gyenge marad a légmozgás. Hajnalban többnyire -3 és -9 fok várható, de keleten ennél több fokkal hidegebb is lehet. Délutánra északkeleten -2, nyugaton +4, +5 fok köré melegszik fel a levegő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.