Erről beszélgetett Leonardo DiCaprio és Ferenc pápa

Forrás: NORTHFOTO/Abaca -
környezetvédelem Ferenc pápa Leonardo DiCaprio
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ferenc pápa csütörtökön fogadta a Vatikánban Leonardo DiCapriot, aki - miután olaszul köszöntötte a katolikus egyházfőt - a környezetvédelemről diskurált vele, majd átadott egy csekket a pápa "szívének kedves" jótékonysági kezdeményezések támogatására.

"Köszönöm Őszentségének ezt a magánaudienciát" - mondta olaszul DiCaprio, amikor megérkezett az apostoli palotába és megcsókolta a pápa gyűrűjét.

Forrás: NORTHFOTO/Abaca

Később, már angolul, DiCaprio a 15. századi holland festő, Hieronymus Bosch munkáinak gyűjteményét ajánlotta Ferenc pápának és megmutatta neki a művész Gyönyörök kertje című festményének másolatát, amely gyermekkorában a színész ágya felett lógott. A triptichon első részén Ádám és Éva, középső paneljén egy nyüzsgő tömeggel teli tájkép, a harmadikon a pokol látható.

"Gyermekként nem értettem meg mindennek a jelentését, de úgy képzeltem, hogy ez egy bolygó, és egy nekünk szánt utópia a túlnépesedésről, a mértéktelenségről, a harmadik panelen látható befeketedett égbolt pedig azt juttatja az eszembe, ami a környezetünkkel történik" - fejtette ki a színész, hozzátéve, hogy véleménye szerint a festmény a katolikus egyházfő környezetügyi aggodalmait is megjeleníti.

Ezután az egyik asszisztens egy borítékot adott át Ferenc pápának, elmagyarázva, hogy abban egy csekk van a Leonardo DiCaprio Alapítványtól az egyházfő szívének kedves jótékonysági kezdeményezések támogatására. A színész egyébként éppen néhány nappal előtte a davosi Világgazdasági Fórumon jelentette be, hogy alapítványa újabb 15 millió dollárt fordít természetvédelmi projektek támogatására.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.