Feltehetőleg öngyilkos lett a világ egyik legjobb séfje, Benoit Violier

Forrás: MTI/EPA/KEYSTONE/Jean-Christophe Bott -
öngyilkos Michelin sztárséfek öngyilkosság
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Valószínűleg önkezűleg vetett véget életének Benoit Violier, a világ egyik legjobb séfje, a Föld legkiválóbb és legdrágább éttermének vezetője.

Otthonában találtak rá a sztárséf, Benoit Violier holttestére vasárnap. A helyszíni szemle alapján a 44 éves sztárszakács egy fegyverrel végezhetett magával - írja az Origo. Halála nemcsak a családját, hanem a szakma képviselőit is megrázta, hiszen Benoit egyike volt a világ legjobb séfjeinek.

A Föld legkiválóbb és legdrágább vendéglátóhelyeként számon tartott Lausanne-i étterem mellett a séf feleségével együtt három Michelin-csillagos éttermet vezetett: többek közt a Restaurant de l’Hotel de Ville-t is, ami a világ 48 országának 1000 legjobb éttermét értékelő francia La Liste decemberi közleménye szerint az első helyen végzett.

Benoit Violier a Lausanne-i étterem konyhájában Forrás: MTI/EPA/KEYSTONE/Jean-Christophe Bott

Az elmúlt években több séf is a halált választotta: Bernard Loiseau és Homaro Cantu is önkezével vetett véget az életének, míg Martin Sten Bentzennel a stressz végzett.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.