Dráma Budapesten! Agyonlőtte gyerekét, majd magával is végzett egy rendőrnő

Forrás: AFP/Martin Bureau -
gyilkosság anyaság öngyilkos öngyilkosság
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kiterjesztett öngyilkosság történhetett Budapesten, a XVIII. kerületben. Úgy tudni, egy rendőrnő kiskorú gyermekét és magát is megölte.

Teljes útzár van a XVIII. kerületi Bartók Béla utcában, ahol információink szerint egy rendőrnő fejbe lőtte gyermekét, majd öngyilkos lett a 10-es számú házban - írja az Origo.

Illusztráció Forrás: AFP/Martin Bureau

Az utcát lezárták, a helyszínen hatalmas a rendőrségi és mentős készültség.

A tagikus eseteket kiterjesztett öngyilkosságnak hívják, és a groteszk módon az elkövetők magas felelősségérzetére utalnak - mondta az Origónak Végh József kriminálpszichológus. Az asszony e szerint valószínűleg teljes felelősséget akart vállalni a gyermekért -

ha ő képtelen volt tovább nevelni, másra sem akarta hagyni a kicsit.

Üzenetértékű lehet a gyilkosság és öngyilkosság helyszíne is, mivel a problémák helyére utal. Úgy tudjuk, a nő otthonában végzett magával és gyerekével - ez Végh József szerint magánéleti problémát is jelezhet, amit az asszony képtelen volt megoldani.

Hozzátette, az ilyen eseteket általában az önértékelés fokozazos romlása előzheti meg: az ember kudarcot él meg, majd úgy érzi, általában is sikertelen - az összeomlás végső, öngyilkosság előtti fázisában pedig elfogja, hogy az élete semmit sem ér, és ez így is marad.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.