Pusztító földrengés Tajvanban: épületek dőltek össze, több halott is van

Forrás: AFP/Str -
földrengés rom Tajvan halott mentőalakulat áldozat sérült épület
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
6,4-es erősségű földrengés rázta meg a Tajvan szigetének egyik legnagyobb városát, Tajnant. A hírek eddig 7 halottról és 420 sérültről számoltak be. 

Egy 17 emeletes épület is összeomlott abban a helyi idő szerint szombat hajnalban történt hatalmas földrengésben Tajvanban - számolt be az MTI.

Forrás: AFP/Str

A házban 60 lakás volt, eddig 221 ember húztak ki a romok alól. A 6,4-es erősségű földrengésben eddig 7-en haltak meg, az áldozatok között egy csecsemő is van. Megrongálódott egy másik, 16 emeletes ház is, amely 150 családnak adott otthont. A 256 embert a hírek szerint biztonságba helyezték. Eddig 380 embert vittek kórházba, 13 épületet értintett a súlyos katasztrófa.

Forrás: AFP/Cti Tv

A rengés középpontja a sziget déli részén lévő, körülbelül kétmilliós Tajnan várostól 43 kilométerrel délkeletre, 10 kilométeres mélységben volt az amerikai földtani intézet szerint.

Az első nagy földmozgást öt utórengés követte, amelyek mind legalább 3,8-as erősségűek voltak – derül ki a tajvani meteorológiai intézet méréseiből. A rengést a sziget más részein is érezni lehetett, de Tajnanon kívül máshonnan nem jelentettek kárt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.