Egy meteorit üthetett agyon egy indiai buszsofőrt

halál meteor meteorit
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Beindultak a találgatások: vajon a szemtanúknak van igazuk, és egy meteorit talált el egy indiai férfit, vagy inkább a rendőrség verziója igaz, amely szerint a közeli iskola kertészei szemetet égettek, és emiatt történhetett egy robbanás, melynek során a férfi életét vesztette. 

Egy kráter maradt a tragédia helyszínén, az India északi részén található Natrampalli műszaki főiskolája előtt. Ott várakozott ugyanis az a 40 éves buszsofőr, akit a szemtanúk szerint egy meteorit talált el.

Hiába vitték azonnal kórházba, útközben meghalt.

A diákok egy süvítő hangra figyeltek fel, majd látták a krátert, amit egy földbe fúródó objektum okozott - írja a New Indian Express.

Egy tűzgömb látszik a salgói vár mögött Salgótarján közeléből fotózva. Tűzgömbnek a Vénusznál fényesebb meteorokat nevezik. Ha pedig eléri a Föld felszínét, akkor meteoritnak hívják Forrás: MTI/Komka Péter

Ha beigazolódik a gyanú, akkor ez lehet az első eset a történelem során, hogy egy meteorit miatt halt meg valaki, azonban

a rendőrök reálisabban látják a helyzetet.

Szerintük a főiskola két kertésze égetett szemetet, ami robbanást és egy krátert is okozott. Bármi legyen is az igazság, a férfi meghalt, az állam pedig félmillió forintnak megfelelő összegget ajánlott fel kompenzációként az elhunyt férfi családjának.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.