Vádat emeltek az ismerősét megfojtó hajléktalan ellen

gyilkosság halál hajléktalan rendőrség fojtogatás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Vádat emelt a Fővárosi Főügyészség egy 41 éves hajléktalan férfi elllen, aki 2014 augusztusában egy szóváltás után megfojtotta szintén hajléktalan ismerősét - közölte Ibolya Tibor főügyész.

A két hajléktalan férfi mintegy 10 éve ismerte egymást, mert korábban egy helyen dolgoztak. 2014. augusztus 22-én együtt töltötték a napot, az utcán kéregettek, majd az összegyűjtött pénzből több liter bort vettek, amit közösen megittak. Este a IX. kerületi Boráros téren folytatták az ivást, eközben összevesztek, és a vádlott többször ököllel megütötte a sértettet.

Illusztráció Forrás: AFP

A két férfi ezután a HÉV-végállomás melletti Duna-parti füves területre ment, ahol a vádlott ütni kezdte a társát, majd megfojtotta. Ezután elaludt, és másnap reggel észlelte, hogy ismerőse élettelenül fekszik mellette, ezért az arra kocogó emberektől segítséget kért. A Fővárosi Főügyészség a jelenleg is előzetes letartóztatásban lévő férfit emberöléssel vádolja.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.