Nem csak a lányokat zaklatják: a fiúkat is bőven éri stressz!

Forrás: Thinkstock -
agresszió stressz bűncselekmény randi zaklatás férfiak
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az amerikai kormányzati felmérés olyan fiatalokat vizsgált, akik eleve fokozott veszélynek vannak kitéve életkörülményeiknek betudhatóan.

"Az átlagembert valószínűleg meglepi a tény, hogy a fiúkat nagyjából ugyanolyan eséllyel zaklatják, mint a lányokat. Mindez a lányokat érintő kutatással is egybevág: többen is bevallották ugyanis, hogy maguk is zaklattak már fiúkat" - mondja Monica Swahn, a Georgia State University munkatársa, aki nem vet részt magában a kutatásban.

Forrás: Thinkstock

Fontos, hogy ne zárjuk be magunkat abba az elképzelésbe, hogy a fiúk minden esetben az agresszorok, és a lányok az áldozatok. A kutatás során 1100 gyereket vizsgáltunk, 11 és 17 év közöttieket. Az agresszió leggyakoribb formája az volt, hogy a lányok a fiúkról szexszel kapcsolatos pletykákat terjesztettek, illetve üzenetekkel zaklatták őket

- mondja Reidy. A kutató azt is hozzátette, hogy érdemes észben tartani, hogy eleve a magas kockázatú csoportokat vizsgálták, tehát a kutatás nem nevezhető az egész nemzet körében reprezentatívnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.