Március elején lehet az országos vasutassztrájk

Forrás: MTI/Máthé Zoltán -
vonat VDSZSZ sztárjk MÁV dolgozó
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha február 20-ig a vasutas-szakszervezetek és a MÁV nem tudnak megállapodni az ez évi bérfejlesztésről, a szakszervezetek március első hetében országos sztrájkot hirdetnek - jelentette be a VDSZSZ Szolidaritás elnöke a bértárgyalásokban részt vevő másik hat szakszervezeti vezetővel közösen tartott sajtótájékoztatón. 

Halasi Zoltán hozzátette: még pénteken tárgyalnak az elégséges szolgáltatásokról. A Mozdonyvezetők Szakszervezetének elnöke kijelentette: bírósági határozat mondta ki, hogy az árufuvarozás nem tartozik a még elégséges szolgáltatások körébe, emiatt a sztrájk ideje alatt az árufuvarozást teljes egészében lehet blokkolni.

Forrás: MTI/Máthé Zoltán

Kiss László arról is beszámolt, hogy a csütörtöki sikertelen bértárgyalás hatására a kollektív munkaügyi vitát kezdeményező hét vasutas-szakszervezet pénteken sztrájkbizottságot alakított.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.