Az esernyő legyen veled! Özönvízszerű eső lesz a hétvégén

Forrás: Getty Images -
eső özönvíz időjárás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sem a borongós időtől, sem a csapadéktól nem szabadulunk meg még egy ideig. Ez a hétévége nem mindenhol kedvez majd a szabadtéri programoknak.

Több helyen is kialakulhat csapadék az elkövetkezendő napokban, nem is kevés. Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Pest megyében, valamint Budapesten is lehet esőzés, felhőszakadás, ami miatt elsőfokú figyelmeztetés van érvényben!

Forrás: Getty Images

Pénteken erősen felhős, vagy borult lesz az ég. Délelőtt csak elszórtan, délután már több helyen számíthatunk esőre, záporesőre. A déli, délkeleti szél többfelé megélénkül. Reggel 1, délután 7 fok körül alakulhat a hőmérséklet - írja a Köpönyeg.hu.

Szombaton általában borult lesz az ég, csak rövid időszakokra szakadozhat fel a felhőzet. Sokfelé számíthatunk esőre. Több helyen kiadós mennyiség várható. A magasabban fekvő tájakon havas eső, hó is hullhat. A délkeleti, majd az északkeleti szél több helyen megélénkül. 2 és 7 fok közötti értékeket mérhetünk.

Vasárnap is marad a borongós időjárás: az erősen felhős, vagy borult égből továbbra is többfelé alakul ki eső, zápor. Megerősödhet a déli szél. A csúcshőmérséklet 9 fok körül várható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.