Takács Quartet jelölt magyar Grammy-díj
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Los Angelesben ma este fogják kiosztani 58. alkalommal  az amerikai zenei szakma legrangosabb elismerését. A jelöltek között van a Takács Quartet vonósnégyes is.

Végre egyre több okunk van szurkolni a külföldi díjátadókon. A Saul fiát Oscar-díjra jelölték, a zenei életben pedig a Takács Quartet vonósnégyesnek van esélye elnyerni egy rangos elismerést, a Grammy-díjat.

Forrás: Youtube

A legtöbb, 11 jelölést Kendrick Lamar kapta, a 28 éves comptoni rapper egyebek közt az év albumáért (To Pimp a Butterfly), az év daláért (Alright) és a Taylor Swifttel közös Bad Blood című sláger révén a legjobb popduónak és az év videoklipjéért járó elismerésért is versenyben van. A Magyarországon alapított Takács Quartet – Fejér András, Schranz Károly, Geraldine Walther és Edward Dusinberre – negyedszer szerepel a jelöltek között, 2003-ban már nyertek Grammyt. Ezúttal Marc-André Hamelin kanadai zongoraművésszel közös Sosztakovics-lemezük esélyes a díjra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.