Czeizel Endre volt szeretője értékbecslőhöz fordult

öröklés vagyon szerető Czeizel Endre
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A genetikus egykori szeretője attól tart, hogy a család elhallgat előle valamit az örökség tárgyát képező több tízmilliós vagyonból.

Czeizel Endre volt szeretője közjegyzőtől kért helyszíni szemlét, hogy felmérjék a teljes hagyatékot. A közjegyző pedig már helyt is adott a kérésnek - írja a Best magazin.

Fotó: Zsigmond László/Life.hu

A volt szeretőnek, Dórának két gyermeke született a genetikustól. Ügyvédjével, Lichy Józseffel az ő érdekeiket képviselik. A szemlére azért van szükség, mert nézeteltérés alakult ki az örökösök között.

“Véleményünk szerint a családtagok eltagadhattak, vagy megfeledkezhettek több olyan értékes festményről is, ami a hagyaték tárgyát képezheti” - mondta a lapnak az ügyvéd.

A szemlén értékbecslő és ingóvagyon-szakértő vesz részt. A közjegyző ezt követően hozza majd meg a döntését a hagyaték elosztásról, amit 30 napon belül bármelyik örökös megtagadhat.

Fotó: Zsigmond László/Life.hu

Nagy kérdés, hogy milyen hatással lehet az eljárásra az, hogy Dóra állítólag jogtalanul használta fel a genetikus spermáját. Az ügyvéd szerint csak abban az esetben befolyásolja a hagyaték kiadását, ha megállapítják a közokirat-hamisítást. Ha megtörténne, akkor Dóra polgári peres eljárásban bizonyíthatja, hogy kisebbik gyermeke is Czeizeltől van, és jogosan jár neki az örökség.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.