Életfogytiglant kapott egy négyéves kisfiú

kisfiú életfogytiglan börtön vádlott
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tényleg igaz! Életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélt a kairói bíróság egy négyéves kisfiút, Ahmed Manszur Karnit. A kisfiú ügyvédje annyit mondott az eset kapcsán, hogy az "ésszerűség öngyilkosságot követett el".

Négy gyilkosságért, nyolc emberölési kísérletért, vandalizmusért és hivatalos személy megfenyegetéséért kapott életfogytiglant a kisfiú - számolt be az esetről az Independent.

A vád szerint a bűncselekményeket 2014-ben követték el, a kisfiú akkor még csak 2 éves volt,

de akkor mégis mit történt?!

A kép illusztráció Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

A neve tévedésből került fel a 115 vádlott közé, de a bíróságon ez senkit sem érdekelt.

A bíró minden vádlottat életfogytiglanra ítélt.

Fejszal al-Szaid, a kisfiú védőügyvédje a sajtónak elmondta, hogy a fiú neve valamilyen hiba folytán került a vádlottak listájára. Hiába adta át a döntő bizonyítékot, a gyerek születési anyakönyvi kivonatát,

sajnos ezt nem juttatták el a bíróhoz.

A kép illusztráció Forrás: Thinkstock

Az ügyvéd szerint egyébként a bíró el sem olvasta az ügy aktáit, egy másik ügyvéd pedig azt mondta, hogy ez az eset bizonyítja, hogy

mennyire rosszul működik az egyiptomi igazságszolgáltatás.

Hozzátette, hogy Egyiptomot mára őrültek irányítják és az "ésszerűség öngyilkosságot követett el". Egyiptomban jelenleg Abdel Fatah al-Sziszi elnök vezetésével katonai diktatúra van, miután 2013-ban Mohammed Morszi választott kormánya megbukott. Jelenleg 40 ezer ellenzéki van börtönben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.